На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Прибутки від використання патентів у світі зросли від 3 млрд дол. у 1982 році до 120 млрд дол. у 2003 році
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

1. Чому інтелектуальна власність актуальна для вашого МСП?

2004-07-02
Всесвітня організація інтелектуальної власності

Поряд із заповзятливістю і винахідливістю людини нас всюди оточує інтелектуальна власність (ІВ). Кожен продукт або послуга, якими ми користуємося в нашому повсякденному житті, є результатом довгого ланцюга великих або малих нововведень, таких як зміна в дизайні або удосконалення, що додають продуктові той вид або те призначення, що він має сьогодні. Візьміть простий приклад, наприклад, ручку. Знаменитий патент Ладіслао Біро на кулькові ручки в багатьох відносинах був дійсним проривом. Однак подібно йому багато інших винахідників поліпшували цей продукт і його дизайн і завдяки придбанню прав ІВ законно домоглися охорони для своїх удосконалень. Товарний знак на вашій ручці також є інтелектуальною власністю, і він допомагає виробникові збувати продукт на ринку і завойовувати віддану клієнтуру.

І так відбувається практично з будь-яким продуктом або послугою на ринку. Візьміть, наприклад, програвач компакт-дисків. Патентна охорона, імовірно, отримана на різні технічні компоненти програвача компакт-дисків. Його дизайн може охоронятися за допомогою прав на промисловий зразок. Фабрична марка швидше за все охороняється за допомогою товарного знаку, а музика, що програється на програвачі компакт-диску, охороняється авторським правом.

Яким чином це впливає на ваш бізнес?

Незалежно від того, яку продукцію ваше підприємство робить або які послуги воно робить, по всій імовірності воно часто використовує і створює інтелектуальну власність. Якщо це так, то ви повинні систематично обмірковувати кроки, необхідні для охорони, управління та захисту інтелектуальної власності для того, щоб одержати від володіння цією власністю найкращі комерційні результати. Якщо ви використовуєте інтелектуальну власність, що належить іншим особам, то тоді ви повинні подумати про її покупку або про придбання прав на її використання шляхом одержання ліцензії для того, щоб уникнути суперечок і наступного дорогого позову.

Майже кожне МСП має комерційне найменування, один або кілька товарних знаків і повинне піклуватися про їхню охорону. Більшість МСП володіє цінною і конфіденційною діловою інформацією — від списків клієнтів до торговельної тактики, що їм, очевидно, необхідно охороняти. Багато хто з МСП створюють художні оригінальні дизайни. Багато хто випускають або беруть участь у випуску публікацій, у поширенні або в роздрібному збуті творів, охоронюваних авторським правом. Деякі МСП винаходять або поліпшують продукти і послуги.

В усіх таких випадках вашому МСП варто подумати про те, як щонайкраще використовувати систему ІВ у своїх власних інтересах. Запам’ятаєте, що ІВ може допомогти вашому МСП практично у всіх аспектах вашого ділового розвитку і стратегії конкуренції: від розробки продукту до його проектування, від надання послуг до маркетингу і від збору фінансових коштів до експорту або розширення вашого бізнесу за кордоном за допомогою ліцензії або франшизи.

Щоб зрозуміти як усе це і багато чого іншого відбувається уважно прочитайте ці сторінки і відкрийте для себе світ інтелектуальної власності, а також ті можливості, що вона пропонує вашому МСП...

(продовження)

джерело: Интеллектуальная собственность для бизнеса. Малые и средние предприятия (МСП)
корисний матеріал? Натисніть:




2020-11-20
Жива вода
інші статті...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100