На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
В Україні на 01.10.2013 (з 1992 р.) зареєстровано 394423 охоронних документів на ОПВ, із них патентів: 108167 на винаходи, 83871 на корисні моделі, 25522 на промзразки, 176805 свідоцтв на знаки для товарів і послуг, 13 свідоцтв на топографії ІМС, 20 реєстрацій КЗПТ та 25 свідоцтв на право на використання зареєстрованих КЗПТ
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Продюсери «Володаря бурі» готові позиватися з 50 тисячами веб-користувачів

2010-05-12

Продюсери оскароносного кінофільму «Володар бурі» готують позов до десятка тисяч чоловік, які незаконно завантажили стрічку з Інтернету. Заради цього компанія Voltage Pictures, що фінансувала зйомки, підписала договір з вашингтонською організацією U.S. Copyright Group.

«Володар бурі» уперше з'явився в Мережі більш ніж за п'ять місяців до свого американського релізу, що відбувся в червні минулого року. 6 березня картина отримала кілька «Оскарів», у тому числі «Кращий фільм» й «Кращу режисерську роботу», після чого попит на неї в пірінгових мережах знову виріс. Незважаючи на нагороди, фільм зібрав у США всього лише біля $16 млн.

U.S. Copyright Group уже подала позови, пов'язані приблизно з десятком стрічок, у числі яких "Far Cry", «Заклик предків 3D» й "Uncross the Stars". В одних колах це викликало тривогу, а в інших породило жарт про те, що кіноіндустрія позивається тільки з тими, у кого поганий смак.

Із приблизно 50 тисяч чоловік, що фігурують у позовах, тільки троє насмілилися оскаржити виклик до суду. Так, житель штату Джорджія послався на закон, що захищає журналістів від необхідності розкривати свої джерела інформації. Суддя відхилив це клопотання. В іншому випадку якась дама домоглася свого, тому що її IP-адреса не була зазначена у початковій скарзі. На жаль для неї, позов був переписаний.

Налякавши людей викликом до суду, U.S. Copyright Group відразу пропонує вирішити питання полюбовно. Близько 40% вже погодились. З іншими поки розмовляють.

З початку судової кампанії U.S. Copyright Group одержала листи від 20-30 кінооб'єднань, які, виказали розчарування із приводу розгулу піратства та виявили бажання співпрацювати.

джерело: Компьюлента
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100