На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
В Україні на 01.10.2013 (з 1992 р.) зареєстровано 394423 охоронних документів на ОПВ, із них патентів: 108167 на винаходи, 83871 на корисні моделі, 25522 на промзразки, 176805 свідоцтв на знаки для товарів і послуг, 13 свідоцтв на топографії ІМС, 20 реєстрацій КЗПТ та 25 свідоцтв на право на використання зареєстрованих КЗПТ
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Французький закон по боротьбі з файлообміном так і не запрацював

2010-07-21

Близько трьох років тому президент Франції Ніколя Саркозі запропонував ввести найжорсткіші заходи щодо незаконного файлообміну. У минулому вересні, після двох років політичних і юридичних дебатів, пропозиція прийняла форму закону, відповідно до якого «пірати», які проігнорували два попередження, будуть відлучені від Інтернету. На початку цього року влада організувала спеціальне агентство HADOPI, яке повинне стежити за виконанням закону. Однак за півроку, що минули з тих пір, не було зроблено жодного попередження.

Чим же вони там займаються? На червневій прес-конференції голова агентства Марі-Франсуаза Маре заявила, що її підопічні готові взятися за справу. І? ..

У експертів зріє переконання, що закон не буде працювати ніколи. Наприклад, Жан-Клод Скрині, голова відеоігровой галузевої організації, зробив підрахунки і пустив сльозу. В інтерв'ю журналу L'Express він розповів, що відстеження циркуляції всього ста ігор у пірингових мережах обійдеться більш ніж в ? 400 тис. на рік.

А ось Жан-Франсуа Копе, голова партії пана Саркозі «Союз народного руху», прийшов до висновку, що «незаконний файлообмін буде зведений нанівець не репресивним законодавством, а технічним прогресом і новими моделями споживання».

Справді: зростає число легальних музичних і кіносервісів, виникають нові пропозиції. Наприклад, британська організація по збору роялті PRS for Music висловилася за те, щоб залишити користувачів в спокої, але ввести податок на провайдерів, розмір якого буде залежати від піратського трафіку. Британський уряд тим часом схвалив закон «трьох ударів», аналогічний французькому, але він теж до цього дня не працює.

До речі, дослідження, проведене Університетом Ренна (Франція), показало, що трафік пірінгових мереж з часу прийняття закону тільки виріс.

джерело: Компьюлента
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; порушення прав; виконання творів; фонограми, відеограми; Інтернет; світ
теги: закон, постанова; сайт; Франція; інтернет; піратство; файловий обмін




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100