На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У будь-якій цивілізованій країні права інтелектуальної власності повинні бути такими ж святими і непорушними, як і право приватної власності
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Білл Гейтс показав "унітаз майбутнього"

2018-11-07

На технологічній виставці Reinvented Toilet Expo в Китаї, де більше 20 компаній з усього світу презентували інновації в області переробки відходів, засновник Microsoft Білл Гейтс показав "унітаз майбутнього", який може працювати без води і підключення до каналізаційної системи. Людські відходи в таких туалетах будуть перероблятися в добрива.

Для демонстрації пристрою Гейтс вийшов на сцену зі скляною банкою. "Ви можете здогадатися, що знаходиться всередині - так, ви праві - це людські фекалії", - сказав Гейтс і додав, що ще 10 років тому навіть не міг припустити, що так багато дізнається про людські екскременти.

Він зазначив, що у вмісті банки, що стоїть поруч з ним, може бути до 200 трильйонів ротовірусних клітин, 20 мільярдів бактерій Шигели і 100 тисяч яєць паразитичного хробака. Проходячи через каналізацію у цього набору є дуже багато шансів потрапити в питну воду. Через це щороку помирають приблизно 500 тисяч дітей у віці до п'яти років.

У той час як його унітаз, не тільки зменшить кількість дитячих смертей, але і заощадить людству понад 233 мільярдів доларів на охорону здоров'я (приблизно стільки щороку витрачають на лікування діареї, холери та інших подібних розладів або інфекцій).

За словами Гейтса, поліпшені унітази будуть коштувати близько 500 доларів і можуть стати новим загальносвітовим стандартом. В першу чергу вони призначені для житлових будинків і шкіл.

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100