На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
На земній кулі зареєстровано більше 30 млн. торговельних марок (в Україні – понад 100 тис.) і це число зростає щороку майже на мільйон
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Олександра Маринина відсудила 5 тис. карбованців у електронної бібліотеки

2004-12-23

Воронезький обласний суд РФ виніс рішення, згідно з яким власник електронної бібліотеки Aldebaran.ru повинний забрати зі свого сайту текст книги «Шестикрылый серафим», написаною Олександрою Марининою, і виплатити письменниці 5 тис. карбованців компенсації за порушення авторських прав.

Це лише один позов у серії судових позовів, початою групою письменників стосовно ряду російських інтернет — бібліотек з ініціативи компанії «КМ Онлайн», що володіє своєю цифровою бібліотекою. Письменники, у числі яких Олександра Маринина, Едуард Геворкян і Володимир Головачєв, вимагають припинити довільне поширення цифрових копій своїх книг і відшкодувати їм збиток за порушення авторських прав. Слухання по позовах письменників проходять у ряді московських судів, а відповідачами виступають Lib.ru «Бібліотека Максима Мошкова»), Edu-all.ru, Litportal.ru, BestLibrary.ru і Lib.Nexter.ru. Остаточних рішень по цих позовах поки не прийнято через численні апеляції і складность сформулювати в юридичних термінах процес публікації книг в Інтернеті, констатує lenta.ru .



корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100