На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У світі діє понад 5,8 млн. патентів і кожний день подається 2 тис. патентних заявок, в Україні зареєстровано 86 тис. патентів на винаходи
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Кодекс про інтелектуальну власність зачекає?

2005-03-10

Учасники круглого столу у Верховній Раді вирішили не поспішати з проектом кодексу України «Про інтелектуальну власність». Остаточні підсумки заходу, проведеного 28 лютого парламентським Комітетом з питань європейської інтеграції спільно з центром UEPLAC та Інститутом соціально-економічних стратегій, буде підбито в найближчий час.

Поки, як зазначалося на круглому столі, з прийняттям кодексу не варто поспішати — нове законодавство потребуватиме аналізу на предмет відповідності вимогами Світової організації торгівлі, що може пригальмувати процес вступу в СОТ України.

Проект Кодексу, внесений народними депутатами Борисом Тарасюком і Романом Зваричем, зареєстровано у Верховній Раді України 7 червня 2004 року. Його розробники пропонують вилучити з Цивільного та Господарського кодексів положення, що стосуються права інтелектуальної власності, а спеціальні законодавчі акти в цій сфері визнати такими, що втратили силу.

Під час засідання Б.Тарасюк, який тепер займає посаду міністра закордонних справ України, вказав на необхідність адаптації законодавства України до правових норм Європейського Союзу, виконанні зобов’язань перед ЄС та Світовою Організацією Торгівлі, зокрема і в сфері інтелектуальної власності.

А Р. Зварич — нині міністр юстиції України — у своєму виступі звернув особливу увагу на те, що перш за все потрібно виявити недоліки в законодавстві, усунути їх, а потім звести матеріали у єдине ціле. Він наголосив на необхідності подолання суперечностей в законодавстві, усуненні множинності нормативно-правових актів. За його словами, кодекс має врахувати нові й існуючі норми законодавства.

Крім того, під час спільної наради за участю прем’єра Юлії Тимошенко, спікера Володимира Литвина та керівників депутатських фракцій і груп досягнуто домовленості про необхідність терміново і в першочерговому порядку розглянути у парламенті подані Урядом законопроекти.

Володимир Литвин звернувся до керівників профільних комітетів з проханням прискорити роботу над цими документами. Це стосується, зокрема, законопроекту про захист інтелектуальної власності.

До речі, як повідомив прес-секретар голови парламенту Ігор Сторожук, сторони домовилися, що зустрічі керівництва уряду та парламенту віднині проходитимуть кожного пленарного тижня.


ТОВ «АСПЕКТ»


корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100