На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У наступних світових війнах буде розвертатися боротьба за інтелектуальну власність, а не за нафту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Американська асоціація фотографів подає позов проти Google

2010-04-07

Компанія Google, що намагається залагодити конфлікт із авторськими правами на цифрові книги, зіткнулася з новими судовими неприємностями. Цього разу діяльністю інтернет-гіганта незадоволені професійні фотографи й ілюстратори, які стверджують, що Google використовує їхні роботи без відповідного дозволу.

Американська медіа-спільнота фотографів і ряд пов'язаних з нею торговельних організацій подали проти компанії позов, розгляд якого в суді Нью-Йорка почнеться вже сьогодні.

Дана справа в цілому схожа на претензії авторів книг, які у свій час відсудили в Google 125 млн доларів за врегулювання колективного позову по порушенню авторських прав. Тоді автори були незадоволені проектом Google Books. Фотографи й ілюстратори говорять, що їхня заява йде окремо від заяви літературних авторів і розглядатися в суді буде окремо, хоча власне кажучи обидві справи схожі.

"Google сканує книги й публікації з візуальними зображеннями, у яких є цілком конкретний правовласник. Ми вимагаємо одержання компенсації", — говорить юрист Джеймс Макгуайр, що представляє інтереси заявників.

За словами незалежних юристів, результат розгляду позову буде опиратися на дані раніше проведених слухань у справі про проект Google Books. Макгуайр поки утрудняється визначити точний розмір збитку, нанесений Google співтовариству фотографів, однак за його словами, цей збиток "значний".

джерело: CyberSecurity
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100