На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
«Венчурний бізнес — це коли інвестуються 10 компаній, з них половина стає банкрутами, у трьох ви повертаєте свої інвестиції, одна дає 10-кратне зростання й у ще одній компанії прибуток в 100 разів перевищує вкладення» — Тім Дрейпер
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Microsoft виграла першу антипіратську корпоративну справу у Китаї

2010-04-27

Корпорація Microsoft виграла першу антипіратську справу проти великої китайської компанії.

Суд Шанхая ухвалив, що Dazhong Insurance повинна виплатити американській корпорації 2,2 млн юанів ($320 тис.) за використання незаконних копій програмного забезпечення Microsoft. На комп’ютерах страхової компанії було встановлено 450 екземплярів дев’яти продуктів «Майкрософт», у тому числі Windows XP й Microsoft Office. Dazhong Insurance збирається оскаржити це рішення.

Це не тільки перший позов, який Microsoft подала у Китаї із приводу контрафактного використання її ПЗ, але й найбільший штраф на її користь, коли-небудь, отриманий корпорацією в КНР. Попереднім великим успіхом юристів компанії став торішній обвинувальний вирок чотирьом китайцям, які продавали піратську версію Windows XP за назвою Tomato Garden.

За даними аналітиків IDC й Альянсу виробників ПЗ для комерційних організацій, 80% програм, які використовувалися в Китаї в 2008 році, були піратськими. Це дивовижно висока цифра, але все-таки вона менша ніж показники минулих років.

джерело: Компьюлента
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100