На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Прибутки від використання патентів у світі зросли від 3 млрд дол. у 1982 році до 120 млрд дол. у 2003 році
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

На Apple подали в суд через сервіс iCloud

2011-06-21

Американська компанія iCloud Communications, що надає послуги в сфері VoIP-телефонії, звинуватила Apple в незаконному використанні торговельної марки iCloud, передає The Next Web. Відповідний позов був поданий у четвер, 9 червня, в окружний суд штату Арізона.

iCloud Communications вважає, що товари і послуги, які Apple пропонує під маркою iCloud, "збігаються або тісно пов'язані" з її власними товарами і послугами. Через масштабної рекламної кампанії, яку проводить Apple на підтримку свого нового сервісу, заявляє позивач, ЗМІ та користувачі тепер асоціюють марку iCloud перш за все з компанією Стіва Джобса.

У своєму позові iCloud Communications підкреслила, що Apple і в минулому неодноразово порушувала чужі торговельні марки. В якості прикладів були згадані тяжба з заснованої The Beatles звукозаписною компанією Apple Records через слова "Apple", а також конфлікт з Cisco Systems через назву "iPhone".

iCloud Communications вимагає заборонити Apple використовувати слово "iCloud", а також наполягає на виплаті грошової компенсації, розмір якої не обмовляється.

Сервіс iCloud Apple представила на конференції WWDC 6 червня 2011. iCloud являє собою набір служб для зберігання контенту на віддалених серверах і його синхронізації між мобільними пристроями з операційною системою iOS і комп'ютерами.

Заява на реєстрацію слова "iCloud" в якості торгової марки Apple подала в європейський і американський патентні регулятори 31 травня та 1 червня. Припускають, що домен icloud.com Apple викупила у шведської компанії Xcerion за 4,5 мільйона доларів.


Посилання по темі - Oracle seeks billions in lawsuit against Google - Reuters , 16.06.2011 - Google відповів на звинувачення Oracle в порушенні патентів - Lenta.ru, 06.10.2010 - Корпорація Oracle подала в суд на Google - Lenta.ru, 13.08.2010

джерело: Lenta.ru
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; світ
теги: торговельна марка; судова практика; Google; суперечка




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100