На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Кишеньковий персональний комп’ютер (КПК) – обов’язковий атрибут безперервного творчого процесу і незамінна річ для творчої людини
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Blizzard покарала оператора нелегального сервера WoW на 88,5 млн доларів

2010-08-18

Найбільші світові видавці ігор, такі як Blizzard, продовжують пильно стежити за дотриманням своїх авторських прав. Нещодавно компанія подала незвичайний позов, за яким видавець відсудив у неназваної мешканки США 88594539 доларів. Настільки величезний штраф суд призначив американці за те, що вона організувала власні сервери для гри в популярну гру World of Warcraft і організувала продаж місячних підписок за низькими цінами, крім того обвинувачена також організувала продаж цінних ігрових артефактів, таких важливих для шанувальників WoW. Оплату за доступ до самопальних серверів WoW вона брала через платіжну систему PayPal.

Blizzard важко точно визначити розміри доходу американки від роботи нелегальних WoW-серверів та продажу гральних предметів, але за приблизними підрахунками компанії, від роботи серверів вона отримувала близько 3 млн доларів на рік.

З юридичної точки зору обвинувачена порушила два важливих моменти - так звані EULA і DMCA або, простіше кажучи, ліцензійну угоду з кінцевим користувачем і угоду про цифрові авторськi права. У тому самому EULA говориться, що запускаючи WoW, користувач зобов'язується не надавати комерційні сервіси для WoW і не емулювати умови для запуску ігор на сторонніх платформах, крім того він зобов'язується не порушувати цілісність роботи комунікаційних протоколів Blizzard. Нарешті, Blizzard залишає тільки за собою право на запуск серверного елемента WoW.

Юристи ігрової компанії стверджують, що WoW-бізнес у американки був поставлений на широку ногу - в день він обслуговував близько 32 000 гравців, а за станом на липень минулого року на сервері Scapegaming було зареєстровано 427 393 учасники.

Гігантська сума в 88,5 млн доларів вийшла з простого розрахунку - 200 доларів за кожного з 427393 учасників проекту і ще 20,9 млн доларів їй належить виплатити за незаконну торгівлю артефактами і за інші витрати, понесені Blizzard.

Експерти кажуть, що абсолютно очевидний факт, що даний позов покликаний стати здебільшого показовим, тому що шедеври на зразок WoW або недавно випущеного Starcraft II повинні будуть стати фінансовими дійними коровами для своїх видавців на роки вперед.

джерело: CyberSecurity
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; порушення прав; Інтернет; світ
теги: комп’ютерна програма; порушення права; судова практика; інтернет; компенсація




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100