На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У світі діє понад 5,8 млн. патентів і кожний день подається 2 тис. патентних заявок, в Україні зареєстровано 86 тис. патентів на винаходи
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Viacom проспорив Google мільярд доларів

2010-06-29

Компанія Viacom програла свій довгограючий судовий процес стосовно Google, що володіє інтернет-порталом YouTube. У 2007 році медіакомпанія Viacom звинуватила YouTube в масовому порушенні своїх авторських прав і вимагала від Google видалити всі авторськs відеоролики та аудіозаписи, зажадавши з Google мільярд доларів як компенсацію збитку.

Згідно з даними Viacom, що володіє MTV Networks і Paramount Film Studio, з дозволу Google було розміщено кілька десятків тисяч роликів, захищених авторськими правами, при тому, що сама Viacom санкцій на розміщення не давала.

Тим не менше, на думку федерального суду штату Нью-Йорк, YouTube не можна звинувачувати в порушенні авторських прав, так як з одного боку ролики розміщували незалежні користувачі, а з іншого боку - сама компанія видаляли захищений контент за заявкою правовласника. На думку юристів, дане рішення суду стало багато в чому прецедентним, оскільки багато медіакомпанії готують або вже подали свої позови проти інтернет-ресурсів.

У 30-сторінковому висновку суду також зазначається, що компанія Viacom не надала достатньо вагомих доказів того, що саме Google винна в розміщенні піратського контенту.

У Viacom ж заявили, що компанія надала мільйони сторінок з доказами порушень авторських прав з боку Google. Крім того, компанія заявила, що Google не зробила достатніх зусиль щодо зниження обсягів піратства на YouTube.

За підсумками вердикту суду Google офіційно заявила, що дане рішення нью-йоркського суду є важливим не тільки для компанії, але і для мільярдів користувачів, що бажають ділитися онлайн-досвідом один з одним.

У Viacom говорять, що рішенням суду вони не задоволені і будуть його оскаржувати, крім того в компанії говорять, що суд явно принизити значущість цифрового закону DMCA (Digital Millennium Copyright Act).

джерело: CyberSecurity
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; фонограми, відеограми; Інтернет; світ
теги: судова практика; Google; інтернет; піратство; MTV; компенсація




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100