На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
В Україні на 01.10.2013 (з 1992 р.) зареєстровано 394423 охоронних документів на ОПВ, із них патентів: 108167 на винаходи, 83871 на корисні моделі, 25522 на промзразки, 176805 свідоцтв на знаки для товарів і послуг, 13 свідоцтв на топографії ІМС, 20 реєстрацій КЗПТ та 25 свідоцтв на право на використання зареєстрованих КЗПТ
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Мільйон за пірата

2007-07-14

Американська організація «Business Software Alliance» (BSA), що представляє інтереси провідних розроблювачів комп’ютерного програмного забезпечення в США, оголосила про нагороду в $1 млн. за відомості про використання піратських комп’ютерних програм. Про це пише латвійське видання «Telegraf».

Нагорода буде виплачена будь-якому співробітнику організації або компанії, що у період з липня по жовтень 2007 року анонімно за спеціальним номером або комп’ютерній пошті не тільки повідомить, але й надасть BSA докази про те, що в його організації або компанії на офісних комп’ютерах використовується піратське програмне забезпечення (ПО), повідомляє Ехо Москви.

Як відзначає «Telegraf», ідея сама по собі не нова. Програма по виплаті винагороди за відомості про піратські програми діє вже 2 роки. І на сьогоднішній день BSA успішно врегулювала в позасудовому порядку позови до декількох сотень організацій і компаній, одержавши від них компенсацію на загальну суму $22 млн.

Торік BSA заплатила трьом інформаторам по $15,5 тис., а всього одержала близько 2 тис. доносів. Дотепер розмір нагороди становив $200 тис., але на найближчі 4 місяці ця сума збільшиться відразу в 5 разів. У зв’язку з тим, що розмір нагороди тепер становить $1 млн.

Однак тут є своє «але» — сума винагороди залежить від того, скільки грошей BSA вдасться відсудити у компанії-правопорушника, пише газета. Одержати мільйон донощик зможе лише в тому випадку, якщо BSA покарає винуватця на $15 млн. В BSA вважають, що настільки висока винагорода підштовхне набагато більшу кількість людей розповісти про своїх роботодавців, що використовують неліцензійне ПО.


Джерело: Ліга.новости

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100