На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
На земній кулі зареєстровано більше 30 млн. торговельних марок (в Україні – понад 100 тис.) і це число зростає щороку майже на мільйон
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

•Уряд створює венчурний фонд

2006-04-16

Після підписання Президентом указу про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 квітня будуть чітко розписані повноваження центральних органів виконавчої влади у сфері інновацій. Про це у вівторок, 11 квітня, заявив Вадим Стогній, директор департаменту інновацій та трансферу технологій МОН.

Процес створення Державного агентства з інвестицій та інновацій та пов’язаний з цим перерозподіл бюджетних призначень новому центральному органу виконавчої влади викликали неабиякий переполох у низці держструктур, що працюють в інноваційній сфері. Указ Президента за підсумками рішення РНБО має поставити крапку в розподілі повноважень між МОН, Мінпромполітики та Держінвестицій.

«Позиція нашого міністерства — гадаю, вона знайде відображення в документі, який буде підписаний Президентом, зводиться до того, що в Міністерства освіти і науки залишаються функції, пов’язані з організацією діяльності технопарків, з трансфером технологій та з питаннями створення інноваційної інфрастуктури, а за Державним агентством з інвестицій та інновацій залишається та найважча частина, якої так не вистачає інноваційній діяльності — пошук грошей та допомога в інвестуванні інновацій», сказав В.Стогній під час прес-конференції в «КиївЕкспоПлаза».

Керівник профільного департаменту МОН також повідомив, що на сьогодні міністерство бере участь у підготовці проекту урядової постанови, що передбачає створення нової державної структури, що опікуватиметься фінансуванням інновацій — Українського державного венчурного фонду. Його планується створити на базі Української державної інноваційної компанії, нині підпорядкованої Міністерству промислової політики. При цьому УДІК залишиться працювати.

«Мінекономіки та Мінфін за погодженням з нами зійшлися на тому, що треба такий фонд створити на базі УДІК. Чим більше буде подібних структур — приватних, з державним капіталом — тим буде краще», сказав він.

Раніше МОН погодився з пропозиціями передати до Держінвестицій УДІК та створений при компанії Український банк реконструкції та розвитку.


Журнал «Інтелектуальна власність»

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100