На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
«Венчурний бізнес — це коли інвестуються 10 компаній, з них половина стає банкрутами, у трьох ви повертаєте свої інвестиції, одна дає 10-кратне зростання й у ще одній компанії прибуток в 100 разів перевищує вкладення» — Тім Дрейпер
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Торгівля патентами та особливості патентного законодавства США

2012-07-02
Андрій (Гавріель) Лівшиць

Як уже багаторазово зазначалося, практика визнання винаходом інноваційного об'єкта що не є суто технічним рішенням, а включає програми і алгоритми, призводить до того, що заявки на видачу патенту дуже важко відрізнити один від одного

Це призводить до того, що компанії що виробляють однотипні продукти практично весь час перебувають у стані перманентної боротьби за визнання саме їх продукту відповідним пріоритетним ознаками новизни

У той час, як відмінні ознаки цих винаходів, не можуть бути однозначно зрозумілі і сприйняті фахівцями середнього рівня, в процес жорсткої боротьби вступають юридичні підрозділи та, на жаль все пов'язане з цим словоблуддя вже ніяк не може бути частиною інноваційного процесу, все перетворюється в тривіальну боротьбу і конкуренцію юристів та відповідних ресурсів між собою

Як уже неодноразово повідомлялося, така боротьба приносить відчутної шкоди справжньому інноваційного руху і одним з огтріцательних аспектів такого протистояння інноваційних компаній є поява компаній, які не мають нічого спільного з інноваціями, а просто скуповують патенти для того, щоб маніпулювати ними на різних судових розглядах

Приклади такої боротьби стають надбанням гласності майже кожен день:

Компанія Google подала проти Nokia та Microsoft позови в антимонопольні органи Європейського союзу, повідомляє The Wall Street Journal.

Невдоволення у Google викликала угода Microsoft і Nokia з канадською компанією Mosaid Technologies. Альянс передав Mosaid права на дві тисячі своїх патентів і патентних заявок; угода була укладена в 2011 році.

У Mosaid Technologies при цьому немає власних розробок; компанія займається лише питаннями торгівлі патентами і захисту прав на інтелектуальну власність.

Через це Google навала Mosaid "патентним тролем".

Google побоюється, що Mosaid задіє отримані патенти в позовах проти виробників пристроїв на Android.

На думку компанії, це може привести до зростання цін на телефони, а також до того, що виробники під страхом юридичного переслідування відмовляться від Android на користь Windows Phone.

"Nokia і Microsoft вступили в змову з метою підняти ціни на мобільні пристрої, - йдеться в заяві Google. - Вони створюють" патентних тролів ", поступаючись даними раніше обіцянками".

Блог The Verge зазначає, що, з точки зору Google, 1200 з 2000 отриманих Mosaid патентів описують технології, важливі для розвитку мобільної індустрії. Такі патенти, за правилами, ліцензуються на "розумних і недискримінаційних" (FRAND) підставах.

Представники Nokia поки не прокоментували ситуацію, в той час як представники Microsoft в інтерв'ю The Wall Street Journal заявили, що Google теж була помічена в утриманні прав на "важливі" патенти. "Вона (Google - прим." Стрічки.Ру ") скаржиться на монополію в індустрії смартфонів, а сама контролює більше 95 відсотків ринку мобільного пошуку і реклами", - йдеться в заяві.

Nokia і Microsoft уклали угоду про співпрацю в 2011 році. Nokia почала випускати смартфони Lumia на базі операційної системи Windows Phone. Ця ОС конкурує на ринку з розроблюваної Google системою Android.

За оцінками дослідницької компанії IDC, частка мобільних операційних систем Microsoft на ринку складає близько 2,2 відсотка, в той час як частка Android дорівнює 59 відсоткам.

У той же час боротьба в залах судових засідань, а не між дослідницькими центрами, триває

Така боротьба не враховує думку і бажання споживача і як результат такої боротьби, - витіснення з ринку виробів сторони , що програла суд , що позбавляє споживача можливості вільного вибору, - йому нахабно нав'язують продукт що виграв судовий спір

Приклад не змусив довго себе чекати:

Каліфорнійська суддя Люсі Кох (Lucy Koh) наклала тимчасову заборону на продаж смартфона Samsung Galaxy Nexus в США, повідомляє Associated Press.

Таким чином було задоволено вимогу компанії Apple, яка вважає, що апарат був скопійований з iPhone.

Це друга судова перемога Apple в патентній війні з Samsung менш ніж за тиждень.

26 червня та ж Кох заборонила продаж планшета Galaxy Tab, який, як вважає позивач, повторює iPad.

Заборона на продаж планшета і смартфона Samsung буде в силі, поки не завершиться основний процес про порушення патентів.

Південнокорейська компанія заявила, що розчарована цим рішенням і буде домагатися повернення доступу американських покупців до її продуктам всіма способами, включаючи судові.

Apple і Samsung судяться в багатьох країнах з квітня 2011 року. Перша компанія вважає, що товари з лінійки Galaxy були сліпо скопійовані з її продуктів.

Восени Galaxy Tab 10.1 був заборонений в Німеччині, однак Samsung випустив в цій країні злегка змінену версію планшета - Galaxy Tab 10.1N.

корисний матеріал? Натисніть:




2020-11-20
Жива вода
інші статті...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100