На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
«Венчурний бізнес — це коли інвестуються 10 компаній, з них половина стає банкрутами, у трьох ви повертаєте свої інвестиції, одна дає 10-кратне зростання й у ще одній компанії прибуток в 100 разів перевищує вкладення» — Тім Дрейпер
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Як зареєструвати назву музичної групи?

2008-11-14
Ярослав Ващук

Питання:
Я буду реєструвати авторські права на музичний збірник. Чи повинна реєструватися окремо назва музичної групи якій належить диск?


Відповідь:

Об’єктами авторського права є твори у галузі науки, літератури і мистецтва, що зазначені у частині першій статті 8 Закону України "Про авторське право і суміжні права". В свою чергу, відповідно до статті 9 Закону України "Про авторське право і суміжні права" частина твору, яка може використовуватися самостійно, у тому числі й оригінальна назва твору, розглядається як твір і охороняється відповідно до цього Закону. Тобто, діюче законодавство у сфері авторського права передбачає правову охорону лише тих назв, які пов’язані з певним твором. Таким чином, назва музичної групи не є об’єктом авторського права, а отже, і не може бути зареєстрованою як твір в Державному департаменті інтелектуальної власності.

Однак, слід зазначити, що назві музичної групи може надаватись правова охорона відповідно до Закону України "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг" (далі — Закон), якщо вона буде об’єктом Знака (Знак — позначення, за яким товари і послуги одних осіб відрізняються від товарів і послуг інших осіб). Відповідно до частини другої статті 5 зазначеного Закону, об’єктом Знака може бути будь-яке позначення або будь-яка комбінація позначень. Такими позначеннями можуть бути, зокрема, слова, у тому числі власні імена, літери, цифри, зображувальні елементи, кольори та комбінації кольорів, а також будь-яка комбінація таких позначень.

джерело: Інтернет-сайт "ВЯПат"
корисний матеріал? Натисніть:




2020-11-20
Жива вода
інші статті...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100