На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Кишеньковий персональний комп’ютер (КПК) – обов’язковий атрибут безперервного творчого процесу і незамінна річ для творчої людини
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Закон про диски не вплине на кількість піратського ПЗ — учасники ринку

2005-08-03

Учасники ринку програмного забепечення вважають, що саме по собі прийняття закону про диски cуттєво не вплине на рівень CD-піратства у галузі. На такий висновок наштовхує бліц-опитування, оприлюднене 25 липня виданням ITC Online.

Так, Олег Давидов, заступник директора компанії «1С Україна», представництва російського виробинка ПЗ, заявив, що закон посилює вимоги до виробників дисків, і є висока ймовірність того, що законослухняні представники цього бізнесу постраждають ще більше, ніж раніше.

За оцінкою Євгена Мартинюка, заступника директора компанії «Мультитрейд», видавця та розповсюджувача комп’ютерних програм, в Україні не існує виробництва піратського ПЗ у промислових масштабах. Незаконне тиражування відбувається тільки у міні -цехах або квартирах із застосуванням дублікаторів для запису на CD-R.

На думку Олега Шаповала, директора департаменту інтелектуальної власності юридичної фірми «Салком», законодавство і до прийняття нового закону передбачало всі необхідні механізми захисту авторського права на комп’ютерні програми. Зниження рівня комп’ютерного піратства залежить не стільки від самих законів, скільки від їх правильного застосування державними органами, вважає він.

Віталій Тищенко, гендиректор українського представництва «АВВYY», світового виробника програмного забезпечення з лінгвістики та розпізнавання текстів, також відзначив, що й раніше, за наявності політичної волі, українській владі вдалось вирішити проблему CD-піратства на період проведення пісенного конкурсу «Євробачення» в Києві. За його словами, практика засвідчила, що за бажання влади піратство може відмерти як «умовно легальний» бізнес.

 

Журнал «Інтелектуальна власність»


корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100