На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У наступних світових війнах буде розвертатися боротьба за інтелектуальну власність, а не за нафту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

В ході операції «Інтелект» на Одещині викрито 7 підпільних цехів з виготовлення контрафактної та фальсифікованої продукції

2005-05-10

За повідомленням програми «Вікна» СТБ розпочався черговий етап боротьби з піратством, напередодні «Євробачення». Держава демонструє зразковий захист авторських прав. Це означає, що у найближчий місяць у продажу не знайдеш дешевої західної музики, класики та українського фольклору. Асортимент найбільшого ринку дисків — «Петрівки» — відчутно погіршився. Якщо для чужоземців «Євробачення» — дні відчинених дверей, то для українців — місяць зачинених прилавків.

З метою попередження правопорушень на ринку інтелектуальної власності , пов’язаних з виробництвом та розповсюдженням контрафактної аудіовізуальної продукції, фальсифікованих товарів з незаконним використанням товарних знаків відомих вітчизняних та закордонних виробників, міліцією Одещини з 28 березня проводилась операція під умовною назвою «Інтелект».

Як повідомила Ганна Керпель (Укрінформ) в ході операції викрито 23 злочини — 14 фактів порушення авторського і суміжних прав , один випадок легалізації (відмивання) грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, використання підроблених марок акцизного збору, реалізація недоброякісної продукції, два факти незаконного використання товарного знака та 4 — зловживання владою або службовим становищем. На території регіону викрито 7 підпільних цехів по виготовленню контрафактної та фальсифікованої продукції; до кримінальної відповідальності притягнуто 23 особи, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на Центр громадських зв’язків УМВС України в Одеській області.

Було вилучено понад 28,3 тис. одиниць контрафактної продукції, в тому числі понад 3,2 тис. аудіокасет, 2,3 тис. відеокасет та 22,8 тис. компакт-дисків, на загальну суму майже 1 млн. гривень, з встановленим на них неліцензійним програмним забезпеченням, а також 10 тис. одиниць фальсифікованої продукції на 62 тис. гривень. Зокрема, в Приморському районі міста співробітниками міліції виявлено підпільний цех по виробництву фальсифікованих алкогольних напоїв з незаконним використанням торгівельних марок відомих виробників «Белый Аист», «Квинт», «Мягков» і «Союз-Виктан»; порушено кримінальну справу.

Також порушено карну справу у відношенні 33-річного директора комп’ютерної фірми, який шляхом зловживання своїм посадовим становищем, заволодів коштами 43-річного мешканця Біляївського району у розмірі 10 тис. 243 гривень. Встановлено, що привласнені кошти директор використовував на придбання комп’ютерної техніки та неліцензійного програмного забезпечення для роботи свого підприємства, тобто скоїв легалізацію грошових коштів здобутих злочинним шляхом.


Журнал «Інтелектуальна власність»

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100