10 листопада англійська компанія «Medkoff» презентувала в Україні
однойменну марку горілки. Інвестиції компанії у виробництво та просування продукту
впродовж року становитимуть близько $3 млн. Найближчим часом на українському
ринку буде представлено чотири запатентовані види горілки: Original, Classic,
Royal, Wild Honey. Їх виробництво вже розміщено на одному з найбільших українських
лікеро-горілчаних заводів. За словами керуючого директора компанії Майкла Кемпбелла,
«MEDKOFF» — «це справжня революція у горілчаному виробництві,
унікальність полягає у тому, що це не медова горілка — це горілка, пом’якшена
медом. Її аналогів у світі не існує».
Технологія виготовлення «MEDKOFF» спирається на адсорбуючі властивості
меду, при цьому його білки при взаємодії з водоспиртовою сумішшю згортаються
й вбирають у себе всі шкідливі мікродомішки спирту. Пом’якшення горілки у такий
спосіб було винайдено російським лікарем-дієтологом Воскресенським (1856-1932),
який писав свої твори під псевдонімом «Доктор Медков». Однією з його
розробок і була горілка, яку пом’якшували медом. Через сто років нащадки Воскресенського,
які мешкають у Лондоні, знайшли в архівах матеріали його дослідів, у яких він
описав технологію та особливості своїх розробок.
Ці ідеї їх зацікавили і минулого року вони створили компанію «Medkoff»
і запатентували рецептуру та технологію виробництва горілки. Як вважають у компанії,
оригінальна рецептура «Medkoff» повинна сподобатися українському споживачеві,
тим паче, що деякі складові використовуються у горілці вперше: і прополіс, і
бджолине маточне молочко, й альпійські трави та витяжки з них.
корисний матеріал? Натисніть:
|