На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У світі діє понад 5,8 млн. патентів і кожний день подається 2 тис. патентних заявок, в Україні зареєстровано 86 тис. патентів на винаходи
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Один з кращих ВНЗ світу направляє студентів до Ізраїлю "вчитися будувати старт-апи"

2011-03-06

Національний університет Сінгапуру, що є третім за престижністю та якостю викладання ВНЗ Азії і займає за різними версіями 31-й чи 34-й рядок у світовому рейтингу ВНЗ, відкриває для своїх студентів нову програму.

У рамках цієї програми студенти, які навчаються на першу, другу і третю академічну ступінь, будуть відправлятися на півроку в Ізраїль, щоб спробувати перейняти ізраїльську культуру підприємництва в сфері високих технологій.

Серед іншого, студенти будуть проходити практику в різних старт-ап компаніях і хеджевих фондах, брати участь в підприємницьких семінарах і т.д. Перші студенти приїдуть до Ізраїлю восени поточного року. Як зазначає сінгапурська Straits Times, потрапити в Ізраїль студентам буде непросто. Для цього кандидатам доведеться пройти три відбіркових тури.

Пояснюючи причину необхідності відкриття ізраїльської програми, директор закордонних програм НПУ Тео Чі Леонг процитував уривки з книги "Нація старт-апів" Дена Сенсора і Сола Сінгера, і відзначив, що за успіхом усіх найбільших хай-тек компаній, включаючи Microsoft, Intel, Google, Cisco і Motorola, стоять технології, розроблені ізраїльськими старт-апами.

Професор Леонг також заспокоїв батьків студентів, які побоюються за безпеку своїх дітей в Ізраїлі. Він пообіцяв, що університет, разом з ізраїльськими партнерами, вживе всіх заходів щодо забезпечення безпеки учасників програми.

Вікіпедія:

Старта?п (англ. Startup), стартап-компанія — недавно створена компанія (можливо, ще не зареєстрована офіційно, але серйозно планує стати офіційною), що будує свій бізнес на основі інновацій або інноваційних технологій, не вийшла на ринок або ледве почала на нього виходити і що володіє обмеженим набором ресурсів. Часто стартап-компанії називають «гаражними».

Особливо часто термін «стартап» застосовується відносно інтернет-компаній і інших фірм, що працюють в сфері IT, проте, це поняття розповсюджується і на інші сфери діяльності.

Інновації, на основі яких будують свій бізнес стартапи, можуть бути як глобальними (тобто бути інноваціями у всьому світі), так і локальними (тобто бути інновацією в окремо узятій країні, але при цьому в інших країнах ця технологія вже не є інноваційною). Прикладів локальної інноваційної технології є технологія скорингу потенційних позичальників банків на основі аналізу їх кредитних історій. Для України ця технологія є інноваційною, а для інших країн — наприклад, для США — це вже не є інновацією.

джерело: David Livschitz
корисний матеріал? Натисніть:

групи: Інноваційна діяльність; світ; методика навчання




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100