На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Патентний повірений на безоплатній основі надає консультації
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

ВДТРК відсудила у Вконтакті один мільйон рублів

2010-07-19

Арбітражний апеляційний суд Санкт-Петербурга визнав соціальну мережу ВКонтакті винною у незаконному розповсюдженні контенту, що належить ВДТРК. Суд наклав на соцмережу штраф у розмірі 1 мільйона рублів.

Прес-секретар Вконтакті повідомив, що засновник соцмережі Павло Дуров вже оголосив про намір опротестувати рішення суду. На його думку, це рішення не сумісно з розвитком російського інтернету і не відповідає світовій практиці.

Також представник соцмережі заявив, що ВКонтакті з готовністю приймає скарги правовласників і може на першу вимогу видаляти неліцензійний контент, завантажений користувачами. Однак, за його словами, ВДТРК не направляла Вконтакті ніяких скарг, а відразу подала позовну заяву.

Судова тяжба ВДТРК і Вконтакті почалася восени 2008 року: телекомпанія подала два позови, в яких звинуватила соціальну мережу в незаконному розміщенні на її сторінках художніх фільмів Острів і Полювання на піранью, ліцензійними правами на які володіє ВДТРК.

У квітні 2010 року Арбітражний суд Санкт-Петербурга відхилив один з двох позовів, поданих проти соцмережі, і визнав її невинною у поширенні художнього фільму Полювання на піранью, який був викладений у вільному доступі деякими користувачами соцмережі. Однак рішення Апеляційного суду як суду другої інстанції є переважним.

джерело: lenta.ru
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; виконання творів; фонограми, відеограми; Інтернет; Росія
теги: судова практика; інтернет; напої; фільм




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100