На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У світі діє понад 5,8 млн. патентів і кожний день подається 2 тис. патентних заявок, в Україні зареєстровано 86 тис. патентів на винаходи
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

ЮНЕСКО оголосила про відкриття Інтернет-сайту по боротьбі з інтелектуальним піратством

2010-04-25

23 квітня — Всесвітній день книги й авторського права. Його проведення сприяє поширенню знань, охороні інтелектуальної власності й заохоченню різних форм вираження культурного розмаїття. З нагоди цього Дня Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова нагадала про необхідність захисту творчості й оголосила про початок роботи «Всесвітньої обсерваторії по боротьбі з піратством».

«В епоху виникнення нових форм книговидання, змін самої концепції книги, умов її виробництва й доступності особливо важливо пам’ятати, що подальший розвиток книжкової справи неможливий без дотримання авторського права», — відзначається в посланні глави ЮНЕСКО.

Вона повідомила, що недавно ЮНЕСКО заснувала «Всесвітню обсерваторію по боротьбі з піратством» — відкриту базу даних в Інтернеті, що містить інформацію про національну політику держав-членів по боротьбі з інтелектуальним піратством. «Збираючи дані, які до цього були роз’єднані або просто недоступні, Обсерваторія заповнює існуючу прогалину», — підкреслив представник ЮНЕСКО Петя Точарова.

Інтернет-база, матеріали якої будуть регулярно обновлятися, буде містити документи, що належать до законодавства по авторському праву, висвітлювати новини й події, а також містити інформацію про новітній досвід боротьби з піратством у світі. На новому Інтернет-сайті можна ознайомитися й безкоштовно скопіювати матеріали, що стосуються методів інформування громадськості й нарощування потенціалу захисту авторських прав.

Слід зазначити, що цього року центром святкування Дня книги й авторського права стала столиця Словенії Любляна. Щороку спеціальний комітет розглядає заявки міст різних країн на одержання титулу Світової столиці книги. Ця програма була почата ЮНЕСКО в 2001 році з ініціативи мадридських книговидавців і зараз здійснюється за підтримкою великих міжнародних асоціацій книговидавців.

Опівдні 23 квітня мер Любляни Зоран Янкович підняв прапор на будинку мерії міста. У словенській столиці пройде не менше 300 заходів, покликаних прищеплювати смак до читання, розширювати доступ до книг і ширше знайомити читацьку аудиторію з різноманітними літературними жанрами й літераторами різних країн.

В 2011 році Всесвітньою столицею книги стане Буенос-Айрес (Аргентина). Раніше Світовими столицями книги були: Мадрид (Іспанія, 2001 р.), Олександрія (Єгипет, 2002 р.), Нью-Делі (Індія, 2003 р.), Антверпен (Бельгія, 2004 р.), Монреаль (Канада, 2005 р.), Турін (Італія, 2006 р.), Богота (Колумбія, 2007 р.), Амстердам (Нідерланди, 2008 р.) і Бейрут (Ліван, 2009 р.).

джерело: CyberSecurity
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100