На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
«Венчурний бізнес — це коли інвестуються 10 компаній, з них половина стає банкрутами, у трьох ви повертаєте свої інвестиції, одна дає 10-кратне зростання й у ще одній компанії прибуток в 100 разів перевищує вкладення» — Тім Дрейпер
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Google виступив проти новозеландського закону про авторське право

2009-03-24

27 березня в Новій Зеландії набудуть чинності положення закону про авторське право, що передбачають відключення від Інтернету тих користувачів, які порушують чужі авторські права.

Особливість такого відключення полягає в тім, що здійснюватися воно повинне провайдерами без судового рішення, по одній тільки підозрі в порушенні. Законопроект ще на етапі прийняття викликав численні суперечки, через які вступ у силу статті, що зобов’язує провайдерів здійснювати відключення, було відкладено до 27 березня.

Сама практика відключення від Мережі користувачів, запідозрених у порушенні копірайту одержала назву «дозованої відповіді» («graduated response») або «системи трьох ударів». Дебати про введення таких «віялових відключень» ведуться в самих різних країнах, однак Нова Зеландія перша з усіх вирішила зробити «три удари» законом. Ще на стадії прийняття законопроект викликав численні обвинувачення в тім, що він позбавляє користувачів, що потрапили під підозру, «презумпції невинності».

Проти даного закону виступила й компанія Google. Хоча представники Google не заперечують необхідності дотримання авторських прав,вони вважають, що практика розсилання листів-попереджень у тому вигляді, у якому вона існує зараз, приведе до масових неправомірних обмежень прав користувачів. На думку юристів компанії, правомірність використання твору залежить від цілей такого використання, тому встановити факт порушення може тільки суд, після дослідження доказів. Ці й інші аргументи компанія виклала у своєму меморандумі, присвяченому законопроекту


Джерело: SecurityLab

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100