На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Російський уряд підсилює правоохоронні заходи в галузі захисту прав інтелектуальної власності

2006-07-21

Російський уряд підсилює правоохоронні заходи в галузі захисту прав інтелектуальної власності, включаючи захист авторських прав і торгових марок. Про це РІА «Новости» повідомив знаходиться у Вашингтоні заступник міністра друку Росії Володимир Григор'єв.

За його словами, створена в кінці минулого року урядова комісія із захисту інтелектуальної власності та авторських прав під головуванням прем'єр-міністра Михайла Касьянова провела 16 вересня засідання, на якому було прийнято «ряд системних рішень», що закріпили роботу, котра тривала протягом трьох місяців, по законотворенню в області норм по захисту інтелектуальної власності в Росії.

У цьому році було також прийнято постанову уряду про заборону торгівлі аудіо-візуальної продукцією в несанкціонованих місцях, а також підготовлений проект поправок з питань захисту інтелектуальної власності до 1-ої, 2-у і 3-ю частини цивільного кодексу РФ, повідомив Григор'єв.

Комісія також прийняла рішення про введення в країні єдиної федеральної ідентифікаційної марки, яку використовуватимуть виробники для підтвердження своєї легальної діяльності, а також торговельні інспекції та органи внутрішніх справ для боротьби з контрафактною продукцією, повідомив заступник міністра. Прийнято також рішення про наведення порядку на підприємствах, що здають в оренду свої площі виробникам, який тиражує піратські компакт-диски, сказав він.

Рішенням урядової комісії МВС РФ доручено створити спеціалізовану структуру в центрі і на місцях для протидії порушенням у сфері інтелектуальної власності, зазначив Григор'єв.

Планується навчання, в тому числі з використанням зарубіжного досвіду, офіцерів спецпідрозділів, які займуться цією проблематикою, а також суддів і прокурорів, які будуть вести справи з інтелектуальної власності, повідомив заступник міністра. За його словами, по лінії таких російських структур як «Роспатент» і міністерство освіти РФ створюється нова система вищої юридичної освіти в питаннях авторського права та інтелектуальної власності.

У комісію введений представник ГТК, і найближчим часом вона також має намір зайнятися питаннями заходу імпорту та експорту нелегальної продукції з залученням можливостей російської митниці, сказав Григор'єв.

джерело: РІА Новості
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100