На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У будь-якій цивілізованій країні права інтелектуальної власності повинні бути такими ж святими і непорушними, як і право приватної власності
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Біо-паливні композиції, загрози продовольчої кризи та інноваційні тенденції вирішення виниклих проблем

2012-08-12
Андрій (Гавріель) Лівшиць

Виробники етанолу поступово домоглися визнання у частини споживачів ефективності його змішування з бензином;

Їм на руку зіграло декілька важливих факторів, найважливішим з яких є фактор посилення лімітуючих вимог стандартів щодо концентрації окислів азоту та сажі у вихлопних газах

Відомо, що наявність в суміші бензину з етанолом, як мінімум 10% етанолу істотно знижує концентрацію забруднень, але і знижує також ефективну потужність двигуна

З іншого боку практична неможливість повністю виключити наявність води в етанолі і сьогодні викликає небажання виробників двигунів і страхові компанії погодитися з заміною чистого бензину на суміш з бензину з етанолом

Так як вихідною сировиною для виробництва етанолу в північній Америці є кукурудза, будь-які коливання попиту на кукурудзу як одного з найважливіших компонентів у структурі харчування і як основного компонента кормів для худоби, кардинально змінюють обстановку в цьому найважливішому секторі енергетичного балансу

Поступово спливають багато негативні аспекти застосування етанолу для його змішування з бензином

Далі тільки один приклад:

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) закликала владу США тимчасово призупинити виробництво біопалива (етанолу) через загрозу продовольчої кризи, викликаної небувалою засухою в регіоні.

Відповідно до законодавства США, 40% врожаю направляється на виробництво біопалива. На думку експертів ООН, це занадто велика квота.

Засуха в цьому році, найсуворіша за останні 50 років, знищила більшу частину врожаю зернових у США, спровокувавши серйозний стрибок цін на саме сировину і, відповідно, вироблені з нього товари. За даними ФАО, тільки за липень ціни на кукурудзу в США виросли на 23%.

За словами генерального директора ФАО Хосе Граціано да Сільви, призупинивши виробництво біопалива, можна було б істотно знизити наслідки кризи, викликаної аномальними погодними умовами в країні.

"Сформована ситуація нагадує нам, що навіть найсучасніші сільськогосподарські системи схильні до капризів погоди, приводячи до нестійкості продуктових поставок і цін, причому не тільки на внутрішньому ринку, а й на міжнародному рівні", - зазначає Хосе Граціано да Сільва.

Проте влада США наполягають на тому, що виробництво власного палива вигідніше для держави, ніж імпортувати його з сусідніх країн.

Так, міністр сільського господарства США Том Вілсак зазначає, що наявність власного біопалива робить позитивний вплив на ціни на паливо в цілому.
"Це позитивно впливає на вартість бензину в США. За деякими оцінками, ціна на газ в деяких випадках на 0,25 - 1,3 долара нижче через те, що у нас є власна біопаливна промисловість", - пояснює міністр.

Крім того, Том Вілсак висловив стурбованість долею працівників даної промисловості в разі припинення виробництва.

Тим часом, ООН у своїх закликах не самотня. Американські виробники продукції тваринництва також стурбовані підвищенням цін на корм худобі і закликають не витрачати майже половину зібраного врожаю на виробництво палива. До цих закликів вже приєдналися також уряди Китаю, Індії і Франції.

Тим часом в останні роки створені інноваційні рішення, що дозволили за рахунок змішування рідкого палива з водою, домогтися набагато кращих результатів

Далі основні винаходи, на базі яких створені системи приготування емульсій з палива і води (за принципом змішування-вода в масло)

United States Patent Application 20120103306
Kind Code A1
Livshits; David; et al. May 3, 2012
________________________________________
ENGINE WITH INTEGRATED MIXING TECHNOLOGY

Abstract

The present disclosure generally relates to an engine with an integrated mixing of fluids (gas or liquid) device and associated technology for improvement of the efficiency of the engine, and more specifically to an engine equipped with a fuel mixing device for improvement of the overall properties of the system with an engine by either inline oxygenation of the liquid or dynamic activation of a fuel with a secondary fluid such as water resulting in a change in property of the input fluid to help with burning ratios, cooling for improved combustion, or the use of re-circulation of exhaust from the engine to further improve engine efficiency and reduce / recycle unwanted emissions or combustion releases such as water.

United States Patent Application 20120102736
Kind Code A1
Livshits; David; et al. May 3, 2012
________________________________________
MICRO-INJECTOR AND METHOD OF ASSEMBLY AND MOUNTING THEREOF
Abstract
The invention relates to a compact device for producing a composite mixture made of two or more fluids, and for aerating and energizing the composite and injecting it into a volume, and more specifically a micro-fuel injector mixing water, air, or any other types of fluid before it is injected into a volume such as a combustion chamber of an engine made of stackable mechanical elements, and the method of assembly and mounting thereof.

United States Patent Application 20120085428
Kind Code A1
Livshits; David; et al. April 12, 2012
________________________________________
EMULSION, APPARATUS, SYSTEM AND METHOD FOR DYNAMIC PREPARATION
Abstract
The invention relates to a fluid composite, a device for producing the fluid composite, and a system for producing an aerated fluid composite therewith, and more specifically a fluid composite made of a fuel and its oxidant for burning as part of different systems such as fuel burners or combustion chambers and the like. The invention also relates to an emulsion, an apparatus for producing an emulsion, a system for producing an emulsion with the apparatus for producing the emulsion, a method for producing a dynamic preparation with the emulsion, and more specifically to a new type of a stable liquid / liquid emulsion in the field of colloidal chemistry, such as a water / fuel or fuel / fuel emulsion for all spheres of industry.

Для природного газу, незважаючи на набагато кращі умови горіння, також потрібно створити більш сприятливі аеродинамічні умови для того, щоб збільшити швидкість руху потоків газу при подачі на форсунку газового пальника або двигуна внутрішнього згоряння, що використовує газоподібне паливо

Як не дивно, за прототип взята лазерна техніка:

Вченим вдалося використати орбітальний кутовий момент світла для значного ущільнення кількості інформації, що передається за допомогою лазерного променя. Робота опублікована в журналі Nature Photonics, а її короткий опис міститься в редакційній статті Science.

В прототипі експериментальної установки, яку створили автори, інформація передавалася по повітрю за допомогою єдиного монохромного лазерного променя.

В цих умовах інженерам вдалося домогтися швидкості передачі в 2,56 терабіт в секунду.

Для того, щоб досягти такої щільності, автори використовували 32 окремих лазерних передавача, які кодували інформацію за допомогою звичайної амплітудної модуляції (тобто інтенсивністю світла). Потім, світло кожного з передавачів проходив процедуру "закручування" фази і збирався в єдиний промінь.

Цей промінь передавався по повітрю, а в приймальнику всі процедури повторювалися в зворотному порядку. При цьому, хоча світло передавався єдиним монохромним променем, окремі по-різному закручені канали не заважали один одному.

Закручування, яке використовували автори, не має відношення до радіальної або кругової поляризації. Поляризованим називається світло, в якому вектор електричного або магнітного поля коливається переважно в одній площині.

Якщо ця площина не постійна, а обертається, то говорять про кругову поляризації.

Закрученим називають світло, який володіє не поляризацією (плоскою або кругової), а так званим орбітальним кутовим моментом.

Звичайний світло в площині, яка перпендикулярна напрямку променя, має одну і ту ж фазу. У закрученому світлі безліч хвиль з одного фазою є не площину, а спіраль, закручену вздовж променя.

Ця спіраль може бути закручена з різним періодом (сильніше або слабкіше).

Світло, закручений з різним періодом, може поширюватися в одному промені не заважаючи один одному. Це, як показали автори, можна використовувати для створення окремих інформаційних каналів в одному промені.

Наступне винахід дозволяє перенести методи прискорення світлового потоку на газоподібні суб'єкти:

United States Patent Application 20110126462
Kind Code A1
Livshits; David; et al. June 2, 2011
________________________________________
Device for Producing a Gaseous Fuel Composite and System of Production Thereof

Abstract

The invention relates to a gaseous fuel composite, a device for producing the gaseous fuel composite, and subcomponents used as part of the device for producing the gaseous fuel composite, and more specifically, to a gaseous composite made of a gas fuel such as natural gas and its oxidant such as air for burning as part of different systems such as fuel burners, combustion chambers, and the like. The device includes several vortex generators each with a curved aerodynamic channel amplifier to create a stream of air to aerate the gas as successive stages using both upward and rotational kinetic energy. Further, a vortex generator may have an axial channel with a conical shape or use different curved channel amplifiers to further create the gaseous fuel composite.

United States Patent Application 20110069579
Kind Code A1
Livshits; David; et al. March 24, 2011
________________________________________
FLUID MIXER WITH INTERNAL VORTEX

Abstract

The present disclosure generally relates to a fluid mixer, a system for mixing fluids utilizing the fluid mixer, and a method of mixing fluids using the fluid mixer or the system for mixing fluids, and more specifically, to a compact static mixing device with no moving parts and capable of mixing any fluid, such as air, nitrogen gas, water, oil, polluted water, and the like. A first pressurized, incoming fluid is accelerated locally by a section reduction, is split into streams, and then is released into a second fluid found in a closed volume or an open volume after a period of stabilization. The directed and controlled first fluid slides along an insert up to directional and angled fins at a vortex creator where suction forces from a self-initiating vortex in an internal cavity draws in at least part of the first fluid to fuel the vortex. The compactness and simplicity of the fluid mixer with internal vortex can be used alone within a closed volume in a conduit, in a sprayer, or within a fixed geometry to direct the mixing vortex to specific dimensions. One or more fluid mixers can also be used in an open volume such as a reservoir, a tank, a pool, or any other fluid body to conduct mixing. The technology alone, as part of a multi-mixer system, or as a method of mixing using the fluid mixer with internal vortex is contemplated to be used in any field where mixing occurs.
Одним з найцікавіших винаходів у цій галузі є винайдена можливість отримувати воду для емульсії з вихлопних газів двигуна
Як приклад наводиться наступне винахід, який розглядається фахівцями як піонерське і надзвичайно перспективний, оскільки виключає необхідність в баку для води, що в умовах сучасного автомобіля є серйозною проблемою

United States Patent Application 20110056457
Kind Code A1
Livshits; David; et al. March 10, 2011
________________________________________
SYSTEM AND APPARATUS FOR CONDENSATION OF LIQUID FROM GAS AND METHOD OF COLLECTION OF LIQUID

Abstract

The present disclosure generally relates to an apparatus for the condensation of a liquid suspended in a gas, and more specifically, to an apparatus for the condensation of water from air with a geometry designed to emphasize adiabatic condensation of water using either the Joule-Thompson effect or the Ranque-Hilsch vortex tube effect or a combination of the two. Several embodiments are disclosed and include the use of a Livshits-Teichner generator to extract water and unburned hydrocarbons from exhaust of combustion engines, to collect potable water from exhaust of combustion engines, to use the vortex generation as an improved heat process mechanism, to mix gases and liquid fuel efficiently, and an improved Livshits-Teichner generator with baffles and external condensation.

United States Patent Application 20110048353
Kind Code A1
Livshits; David; et al. March 3, 2011
________________________________________
Engine with Integrated Mixing Technology

Abstract

The present disclosure generally relates to an engine with an integrated mixing of fluids device and associated technology for improvement of the efficiency of the engine, and more specifically to an engine equipped with a fuel mixing device for improvement of the overall properties by inline oxygenation of the liquid, a change in property of the liquid such as cooling form improved combustion, or the use of re-circulation of exhaust from the engine to further improve engine efficiency and reduce unwanted emissions.

United States Patent Application 20110030827
Kind Code A1
Livshits; David; et al. February 10, 2011
________________________________________
FLUID COMPOSITE, DEVICE FOR PRODUCING THEREOF AND SYSTEM OF USE

Abstract
The current disclosure relates to a new fluid composite, a device for producing the fluid composite, and a method of production therewith, and more specifically a fluid composite made of a fuel and its oxidant for burning as part of different systems such as fuel burners, where the fluid composite after a stage of intense molecular between a controlled flow of a liquid such as fuel and a faster flow of compressed highly directional gas such as air results in the creation of a three dimensional matrix of small hallow spheres each made of a layer of fuel around a volume of pressurized gas. In an alternate embodiment, external conditions such as inline pressure warps the spherical cells into a network of oblong shape cells where pressurized air is used as part of the combustion process. In yet another embodiment, additional gas such as air is added via a second inlet to increase the proportion of oxidant to carburant as part of the mixture
Порушена тема дуже важлива і ємна і автор планує продовжити її в наступних статтях, присвячених гомогенізації палива

корисний матеріал? Натисніть:




2020-11-20
Жива вода
інші статті...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100