На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Держава повинна побачити переваги людського потенціалу — знань, інтелектуальної власності, ідей — перед нафтою, газом, металом і нерухомістю: на відміну від природних копалин людський потенціал має здатність накопичуватися.
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Безпека та ефективність використання сірої води в іригаційних системах і методи її доочищення за допомогою комбінації з вторинних біо-матеріалів і натурального цеоліту

2012-07-25
Андрій (Гавріель) Лівшиць

Обробка і регенерація води постійно привертає пильну увагу фахівців
З одного боку, поява віртуальних способів залучення грошей від користувачів інтернету для фінансування інновацій, дещо знижує технічний рівень пропонованих розробок, але з іншого боку це значно збільшує технологічний розкид пропозицій і часто навіть дає життя і шанс на розробку для курйозних винаходів та розробок
Ось один з таких прикладів:, - система для видалення крапель дощу з вітрового скла автомобіля
Система складається з цифрового проектора, відеокамери і дзеркала, що дозволяє записувати рух крапель в потрібній перспективі.
Комп'ютер з допомогою спеціального програмного забезпечення обробляє надходять зображення і пророкує траєкторію руху крапель, пише Motor.ru.
Відповідно до цих даних, на проектор виводиться спеціальна картинка з "мітками", відповідними розташуванню крапель, завдяки якій висвітлюється тільки простір між частками опадів.
Це дозволяє позбутися від відблисків і поліпшити видимість в погану погоду.
На даний момент система, випробувана на гібридному автомобілі Toyota Prius, працює тільки на відстані 3-4 метрів перед автомобілем. Випробування показали, що прототип, побудований з доступних на ринку компонентів, здатний видаляти на швидкості 30 км / год 70% крапель в полі видимості.
Комп'ютерні розрахунки показали, що цей показник можна збільшити до 96,8%. При цьому загальна освітленість дороги впаде лише на одну десяту від максимального значення.
Коли подібна система може з'явитися на серійних автомобілях поки не повідомляється.
Але в основному більшість новітніх розробок і досліджень спрямоване на вирішення абсолютно реальних проблем, що стоять перед суспільством
Наводжу приклад з цієї групи винаходів і технологій

Ізраїльські вчені довели безпеку та ефективність використання "сірої води" в іригаційних системах.
Спільне дослідження вчених з Техніона та університету Бен-Гуріона в Негеві показує, що після певної процедури очищення якість "сірої води" залишається на досить високому рівні, так що її можна використовувати для поливу сільгоспрослин.
Вчені двох університетів провели наймасштабніше у світі дослідження повторного використання так званої "сірої води" - води, яка вже була використана для санітарних цілей (мова не йде про воду з каналізації) - при пранні речей, миття посуду і купанні.
Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю не рекомендує використовувати цю воду для поливу садів і газонів, розташованих біля житлових будинків, стверджуючи, що це може бути небезпечно для здоров'я людей.
У мінохоронздоров'я стверджують, що в "сірій воді" містяться мільйони мікробів - збудників різних захворювань.
Однак недавнє дослідження спростовує ці дані.
Перевіривши чистоту води, кількість твердих частинок і концентрацію бактерій у ній, вчені, в більшості випадків після нескладної процедури очищення якість води зберігається на дуже високому рівні.
Отримані результати були представлені міністерству охорони здоров'я. Однак відомство не поспішає змінювати свою позицію з даного питання і вимагає проведення додаткових досліджень, які б зосередилися на можливих медичних наслідки використання такої води в домашньому господарстві.
Середньостатистична сім'я споживає від 100 до 120 літрів води в день для поливу саду.
В Ізраїлі через брак води люди все частіше стали використовувати "сіру воду" для поливу рослин (за деякими даними, до цього вдаються близько 10 000 домашніх господарств).
Дослідження, яке проводилося протягом двох років, взяли участь 20 домашніх господарств у різних частинах Ізраїлю. Вони використовували спеціальну іригаційну систему, розроблену в Університеті Бен-Гуріона.
Система складається з двох пластикових ємкостей, в одній з котоорих вода очищується, а в другому зберігається вже очищена вода. У разі поломки системи, вода стікає в центральну каналізацію, а не в сад, що запобігає нанесення потенційного збитку навколишньому середовищу.
Як стверджують автори дослідження, поломки в системі траплялися вкрай рідко, а якість очищеної води цілком відповідало вимогам МОЗ.
Вчені контролювали не тільки якість води, але і грунту, яка поливалася "сірої водою". Її якість також залишалося на високому рівні.
Міністерство охорони здоров'я запропонувало дослідникам провести додаткові тести та порівняти медичні ризики використання даної системи, після чого можна буде говорити про можливість впровадження таких систем в домашніх господарствах по всій країні.
Поки ж використовувати "сіру воду" дозволяється виключно для іригації в громадських місцях, наприклад, на спортивних майданчиках.
Я бачу реальний шлях до вирішення проблем сірої води, - шлях до широкого застосування гранул з натурального цеоліту і різних сушених водоростей, володіють навіть обмеженими, але іонообмінних властивостями
Як цілком обгрунтовано вважають американські фахівці з очищення та регенерації вторинних джерел води, без електрохімічної обробки така вода навряд чи буде відповідати вимогам всіх діючих природоохоронних стандартів
Далі наводжу приклад реального перевіреного практикою винаходи, в основі якого лежить застосування електрохімічних процесів для безреагантной обробки рідин, у тому числі і води

United States Patent 6,139,714
Livshits October 31, 2000
________________________________________
Method and apparatus for adjusting the pH of a liquid
Abstract
A process for adjusting the pH of an aqueous flowable fluid includes an electrochemical mechanism for adjusting the pH of an aqueous flowable fluid and a mechanism for then electrochemically stabilizing the adjusted pH of the fluid. A device for performing the process is also included. The device includes an inlet and a channel in fluid communication with the inlet. The channel has the appearance and properties of a U-shaped connected vessel. The U-shaped connected vessel includes an inlet accumulating passage in fluid communication with an active zone between two spaced electrodes wherein the active zone has a small volume relative to the passage for accelerating fluid flow from the passage through the active zone complying with the physics of connected vessels.
________________________________________
Inventors: Livshits; David (Ashdad, IL)
Assignee: Gemma Industrial Ecology Ltd. (Brooklyn, NY)
Appl. No.: 08/982, 700
Filed: December 2, 1997

Останнім часом все більше число фахівців з очищення та регенерації води вважають, що різні вихрові системи мають істотну перевагу перед прямоточними системами
І якщо вихрові системи утворені потоками газів досліджені досить давно, то вихрові системи з нестискуваних матеріалів і речовин тільки зараз починають системно вивчати
Для вивчення дуже часто використовуються різні імітаційні еквіваленти матеріалів з яких формуються вихрові труби або вихори в стаціонарних ємкостях з очищаемой рідиною
Фізики створили математичну модель руху завитків. Робота опублікована в журналі Physical Review Letters, її короткий зміст можна прочитати на сайті Американського фізичного товариства.
Для того, щоб зрозуміти закони руху завитків, вчені вирішили скласти математичну модель, засновану на простому експерименті зі смужкою металу.
Смужка довжиною 60 сантиметрів і товщиною 0,1 міліметр була попередньо згорнута в котушку (спокійний стан), а потім розправлена на поверхні (напружений стан).
Після того, як смужку відпускали, вона згорталася в завиток. Цей процес дослідники записували на відеокамеру і використовували для складання моделі.
Після того як автори переконалися в тому, що модель з достатньою точністю відтворює поведінку металевого завитка, вони могли проводити віртуальні експерименти зі смужкою необмеженої довжини.
Так як кожен сегмент смужки в розправленому стані містив однакову кількість енергії, то швидкість руху завитка виявилася постійною.
Зростання завитка під час скручування виявився рівноприскореним і залежав тільки від часу (L = kxt / 3, де t час).
Вважалося, що зростання розміру завитка при скручуванні з часом повинен припинитися (він повинен досягти якогось природного розміру).
Насправді завиток продовжує збільшуватися незалежно від довжини смужки.
Відбувається це через те, що сила, яка намагається зробити завиток менше, компенсується відцентровою силою обертання (гравітацію в моделі не враховували).
Причому збільшення є самоподібним, то є всі частини пружини ростуть пропорційно.
Об'єкти з формою завитка широко зустрічаються в природі - від кучерявого волосся до вусиків рослин. Деякі інженери пропонують використовувати завитки, які утворюються смужками з двох різних матеріалів, як мікроскопічних моторів.
Робота з моделювання руху може допомогти в цьому інженерам.
У той же час при регенерації води дуже часто найбільшу ефективність можна отримати на контактних обмінних поверхнях між середовищами газ-рідина
Як правило в цих динамічно рухомих системах навколо кожного бульбашки стисненого газу утворюється оболонка з рідини, що очищається і це збільшує площу контактної поверхні принаймні на порядок
Ось приклади ефективних винаходів, що реалізують цю ідею:

United States Patent 5,871,814
Livshits February 16, 1999
________________________________________
Pneumatic grip
Abstract
A device for shaping a vacuum includes a housing having a primary passageway which includes an inlet. A fluid shaping mechanism is disposed in the primary passageway in fluid communication with the inlet for changing the shape of a fluid flow into a planar fluid flow flowing radially outwardly from a central point. The fluid shaping mechanism includes a conically-shaped portion disposed within the primary passageway, a plurality of secondary passageways extending through the housing from a periphery of the cone-shaped surface to outlets at a bottom surface of the housing, and a reflector adjacent to and spaced from the bottom surface for uniformly reflecting the fluid from the secondary passageways radially outwardly to create a vacuum adjacent thereto.
________________________________________
Inventors: Livshits; David (Ashdad, IL)
Assignee: Robotech, Inc. (Brooklyn, NY)
Appl. No.: 08/896, 746
Filed: July 18, 1997

United States Patent Application 20100193445
Kind Code A1
Livshits; David; et al. August 5, 2010
________________________________________
FOAMING OF LIQUIDS
Abstract
Methods and systems for processing of liquids using compressed gases or compressed air are disclosed. In addition, methods and systems for mixing of liquids are disclosed.
________________________________________
Inventors: Livshits; David; (San Francisco, CA); Teichner; Lester; (Chicago, IL)
Correspondence Address: VEDDER PRICE P.C.
222 N. LASALLE STREET
CHICAGO
IL
60601
US
Serial No.: 679884
Series Code: 12
Filed: September 5, 2008
PCT Filed: September 5, 2008
PCT NO: PCT/US08/75378
371 Date: March 24, 2010

корисний матеріал? Натисніть:




2020-11-20
Жива вода
інші статті...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100