На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Держава повинна побачити переваги людського потенціалу — знань, інтелектуальної власності, ідей — перед нафтою, газом, металом і нерухомістю: на відміну від природних копалин людський потенціал має здатність накопичуватися.
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Суд визнав право «Українських макаронів» використовувати торговельну марку «Український виробник «Тая»

2005-02-17

Київський апеляційний суд постановою від 1 лютого 2005 року скасував рішення Господарського суду Києва про визнання недійсною торговельної марки «Український виробник «Тая», що належить компанії «Українські макарони».

Про це на прес-конференції журналістам повідомив генеральний директор компанії Олександр Верх.

За його словами, неадекватним є зв’язок словесної частини торговельного знака «Тая» з ім’ям співачки Таїсія Повалій, оскільки скорочене від повного імені Тая не є загальновідомим сценічним псевдонімом, під яким вона здійснює концертну діяльність.

Як повідомлялося раніше, у січні 2004 року співачка Таїсія Повалій звернулася в Антимонопольний комітет і суд із проханням визнати неправомірним використання компанією «Українські макарони» її сценічного імені Тая.

Соціологічне дослідження показало, що частина українських споживачів асоціюють назву макаронів «Тая» з ім’ям і діяльністю Повалій.

Крім того, рекламний ролик про макарони принципово зв’язаний зі співачкою: у ролику були використані ім’я Тая і слоган «Ми теж гарно співаємо».

У червні 2004 року Господарський суд Києва визнав недійсною торговельну марку «Український виробник «Тая», що належить компанії «Українські макарони».

Пізніше «Українські макарони» оскаржила в Апеляційний суд Києва про визнання Господарським судом Києва недійсним свідоцтва на комбінований знак для товарів і послуг № 31071 торговельної марки «Український виробник «Тая».

На думку компанії, цей прецедент є обмеженням конституційних прав інших жінок на вільне використання власного імені і розвиток своєї особистості.

У січні 2001 року компанія «Українські макарони» подала в Держпатент заявку про реєстрацію зазначеного словесно-зображувального зображення ТМ і одержала свідоцтво №31071 про реєстрації знака для товарів і послуг з використанням словесного елемента «Тая».

Перед подачею заявки колишній директор Хмельницької макаронної фабрики Таїсія Бухтіярова письмово підтвердила свою згоду на використання її імені в зображенні ТМ.

Компанія «Українські макарони» створена в 2000 році, спеціалізується на торгівлі макаронами, є дистриб’ютором Хмельницької і Чернігівської макаронних фабрик.

 

Джерело: Українські Новини


корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100