На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

•Перші дві торговельні марки офіційно визнані добре відомими в Україні

2004-03-20

Закон України „Про охорону прав на знаки для товарів і послуг” 22.05.2003 було доповнено статтею 25, де вказано, що охорона прав на добре відомий знак здійснюється згідно з статтею 6 bis Паризької конвенції про охорону промислової власності на підставі визнання знака добре відомим Апеляційною палатою або судом.

Господарський суд м. Києва 12 березня визнав позначення «Європа плюс» і «Europa plus» добре відомими як знаки ТОВ «Телерадіокомпанія «Європа Плюс Київ» за станом на 29.04.1999. При ухваленні рішення суд, зокрема, врахував факт, що протягом тривалого часу ці позначення ототожнювалися винятково з діяльністю згаданої компанії. Зазначене рішення прийняте в процесі розгляду конфлікту між ТОВ «Телерадіокомпанія «Європа Плюс Київ», «Europa plus France S.A.» і ЗАТ «Студія «Європа Плюс Україна».

Господарський суд м. Києва 15 березня визнав ТМ по трьох свідоцтвах, виданих «Макдональдс корпорейшн» добре відомими в Україні за станом на 05.12.1995. Суд визнав, що ТМ тривалий час інтенсивно використовувалися на території України для маркування і поширення продукції. У зв’язку з цим суд також визнав недійсним свідоцтво №16175 на знак для товарів і послуг, що належить СП ВАТ «Роси Буковини», на підставі його схожості до ступеня змішування зі знаками «Макдональдс корпорейшн».

Відповідно до Закону України „Про охорону прав на знаки для товарів і послуг” з дати, на яку за рішенням суду знак став добре відомим в Україні, йому надається правова охорона така сама, якби цей знак був заявлений на реєстрацію в Україні. При цьому вона поширюється також на товари і послуги, що не споріднені з тими, для яких знак визнано добре відомим в Україні, якщо використання цього знака іншою особою стосовно таких товарів і послуг вказуватиме на зв’язок між ними та власником добре відомого знака і його інтересам, ймовірно, буде завдано шкоди таким використанням.

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100