На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
В Україні на 01.10.2013 (з 1992 р.) зареєстровано 394423 охоронних документів на ОПВ, із них патентів: 108167 на винаходи, 83871 на корисні моделі, 25522 на промзразки, 176805 свідоцтв на знаки для товарів і послуг, 13 свідоцтв на топографії ІМС, 20 реєстрацій КЗПТ та 25 свідоцтв на право на використання зареєстрованих КЗПТ
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

«Дніпроцемент» запатентував новий вид цементу

2003-10-20

 

ВАТ «Дніпроцемент» (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.) минулого тижня отримав патент на власний винахід — новий вид цементу, що швидко затвердіває.

Технічний радник гендиректора підприємства Павло Горбенко повідомив, що в основу винаходу покладено нову формулу виготовлення будматеріалу. Новий дніпродзержинський цемент, за словами його розробників, набуває високої міцності впродовж двох діб. Керівництво підприємства впевнене в попиті на ноу-хау й обіцяє за успішного просування нового продукту на ринку, зменшити обсяги виробництва інших видів цементу на користь щойно запатентованого («Дніпроцемент» отримало виключне право виробництва нового цементу на 20 років).

Нині завод виробляє чотири види цементу. «Дніпроцемент» разом з «Кривий Ріг Цемент» належать німецькій компанії HeidelbergCement. Найближчими планами керівництва дніпродзержинського заводу є не лише налагодження виробництва та просування нового виду цементу, а й екологічне вдосконалення виробництва: «Дніпроцемент» обіцяє до 2005 року стати «найчистішим підприємством у місті».

 

Український дiловий тижневик «Контракти»

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100