На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Патентний повірений на безоплатній основі надає консультації
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

ДП "Інтелзахист" презентувало на міжнародному форумі нові напрями діяльності

2015-05-14

У рамках міжнародного Форуму по боротьбі з підробками та піратством, який відбувся 24 квітня 2015 року, було презентовано Державне підприємство "Інтелзахист", що перебуває у сфері управління Державної служби інтелектуальної власності України та діяльність якого відновлено в лютому 2015 року. Заступник директора підприємства Юрій Клітинський зазначив, що з моменту створення у 2002 році Інтелзахист виконував функцію з видачі контрольних марок для маркування примірників, що містять об’єкти права інтелектуальної власності та суміжних прав. На сьогодні напрями роботи підприємства розширено та зосереджено головним чином на захисті прав інтелектуальної власності, зокрема в мережі Інтернет.

Серед таких напрямів досудове вирішення спорів, пов’язаних із захистом прав інтелектуальної власності; досудове вирішення доменних спорів; депонування об’єктів авторського права та суміжних прав (їх еталонних зразків) або інформації (опису) про такі об’єкти в цифровому (електронному) вигляді в сховище (депозитарій) та ведення відповідних реєстрів на його основі; створення відповідних знімків зображення екрана монітора (скриншотів), запис відео та аудіо з екрана монітора з метою використання як доказів порушення прав інтелектуальної власності в мережі Інтернет тощо. Презентація викликала жвавий інтерес у присутніх на Форумі.

Також директор Державного підприємства "Інтелзахист" Віктор Лещинський відзначив, що нині в Україні немає ефективної системи захисту прав інтелектуальної власності в мережі Інтернет, від чого потерпають держава, приватні компанії та правовласник як найменш захищений елемент системи. Підприємство має на меті в першу чергу забезпечити дотримання прав та інтересів правовласника в питаннях отримання прибутку від розповсюдження цифрового контенту в Інтернеті, захищеного авторським правом і суміжними правами, на території України.

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100