На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Motorola подала у відповідь позов проти Microsoft

2010-11-12

Компанія Motorola подала у відповідь позов проти Microsoft, звинувативши найбільшого виробника програмного забезпечення в порушенні відразу 16 патентів, права на які належать Motorola. Позов поданий від імені мобільного підрозділу Motorola, у ньому стверджується, що порушення стосуються технологій програмного забезпечення для персональних комп'ютерів, мобільних і серверних розробок Microsoft, а також ігрової консолі Xbox.

Відзначимо, що Motorola відповіла позовом на раніше подану скаргу Microsoft через всього один день після персонального позову. Крім того, близько місяця тому Microsoft подала ще один позов проти Motorola, обвинувачуючи останню в порушенні 9 патентів компанії в програмному забезпеченні Google Android, що застосовується в смартфонах Motorola.

Підрозділ Motorola Mobility подало свій останній позов проти Microsoft в Окружний суд штату Флорида і суд західного округу Штату Вісконсін. Згідно з представленими Motorola даними, Microsoft допустила порушення в цілому ряді технологій, у тому числі в технології відеокодування, програмах для роботи з електронною поштою Microsoft Exchange, Messenger і Outlook, а також у клієнті миттєвих повідомлень Windows Live. Крім цього, Motorola атакує і ігрову консоль Xbox, заявляючи, що і в ній використовуються патентовані технології. Раніше Microsoft заявила, що сама Motorola використовує декілька розробок, пов'язаних з Xbox, у своїх продуктах.

Motorola Mobility звернулася до суду з вимогою щодо Microsoft про припинення використання патентованих технологій Motorola, а також надати компенсацію за раніше допущене незаконне використання "Motorola раніше інвестувала мільярди доларів у створення процесу досліджень і розробок, спрямованих на створення широкого портфоліо патентів і ми продовжимо робити все необхідне для захисту наших прав" , - йдеться в заяві Motorola.

Також в заяві компанії Motorola йдеться, що колишні дії Microsoft були несприятливими для обох сторін, так як Microsoft вибрала судовий шлях розгляду, а не шлях широких переговорів з ліцензування. Motorola має взаємовигідні відносини з питання ліцензування із більшістю технологічних компаній, - повідомили в компанії.

джерело: CyberSecurity
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100