На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Кишеньковий персональний комп’ютер (КПК) – обов’язковий атрибут безперервного творчого процесу і незамінна річ для творчої людини
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Влада США визнала необґрунтованими оцінки збитку від піратів

2010-04-14

Головне контрольне управління США (GAO) назвало необґрунтованою оцінку збитку, яку нанесли економіці країни пірати й виробники контрафактного товару. У звіті, направленому в Конгрес, чиновники заявили, що оцінити економічний вплив піратства дуже складно, якщо не сказати неможливо.

В GAO розглянули самі популярні оцінки збитку від піратської діяльності.

У ФБР не змогли пояснити, як саме вони розрахували збиток. Митно-прикордонна служба США не змогла виявити джерело своєї оцінки й відмовилася від неї. У Федеральній торговельній комісії просто не знайшли дані, на які кілька разів посилалися представники американських корпорацій.

Також визнана необґрунтованою оцінка збитку від піратства авторства Business Software Alliance, що припускає, що шкода від кожного випадку піратства відповідає упущеній вигоді від одного продажу товару. Кіноасоціація MPAA, у якої теж є свої оцінки, не розкриває методику підрахунку збитку й тому не може бути джерелом для законодавчих актів.

Звіт GAO — наслідок прийняття в 2008 році закону PRO-IP Act і призначення в лютому 2010 року Вікторії Еспінель на посаду координатора з питань інтелектуальної власності. Та в перші ж дні своєї роботи зажадала від правовласників достовірних даних, пов’язаних з їх діяльністю.

джерело: lenta.ru
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; світ
теги: комп’ютерна програма; економіка; США; піратство




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100