На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Прибутки від використання патентів у світі зросли від 3 млрд дол. у 1982 році до 120 млрд дол. у 2003 році
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Позов про права на Людину-павука відхилений

2010-04-05

Суддя федерального суду Манхеттену відхилив позов проти компанії Marvel і творця коміксів Стена Чі, щодо прав на Людину-павука, Халка, Людей Ікс й інших популярних персонажів масової культури.

Позов на 750 мільйонів доларів подавала компанія Stan Lee Media. За версією позивачів, акціонери зазнали збитку після того, як в 1998 році творець названих персонажів Стен Чі продав права на них Marvel. Підраховуючи свої збитки, акціонери, зокрема, ураховували прибуток кінофільмів про Людину-павука й Залізну людину.

Суддя Пол Кротті визнав, що в позивачів-акціонерів немає підстави подавати в суд, тому що вони ще не мали акцій Stan Lee Media до того моменту, коли права на персонажів були продані. Крім того, суддя відзначив, що позов був поданий через 10 років після продажу, в 2009 році.

Stan Lee Media була заснована Стеном Чі в 1998 році, в 2001 році подала заяву про банкрутство, а в 2006 році була відроджена. Компанія займалася створенням мультсеріалів, заснованих на персонажах коміксів.

Знамените видавництво Marvel, що випускає комікси про Людину-павука, Залізну людину, Фантастичну четвірку й інших персонажів, було продано наприкінці 2009 року компанії Walt Disney Co. за 4,2 мільярди доларів.

джерело: lenta.ru
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100