На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Кишеньковий персональний комп’ютер (КПК) – обов’язковий атрибут безперервного творчого процесу і незамінна річ для творчої людини
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Apple проти HTC – патентна суперечка

2010-03-02

Apple подала в суд на HTC, стверджуючи, що тайваньський виробник порушує двадцять її патентів.

Інтелектуальна власність, за яку сперечаються, охоплює технології інтерфейсу користувача iPhone, а також архітектуру й апаратне забезпечення смартфону. Позивач стверджує, що в Android-телефонах незаконно взяті на озброєння запатентовані винаходи Apple.

У позовній заяві Apple цитує Стіва Джобса (Steve Jobs), керівника компанії: «Ми можемо або спокійно дивитися, як конкуренти крадуть наші винаходи, або зробити що-небудь. Ми вважаємо, що незважаючи на здоровий дух конкуренції, суперникам варто створювати власні оригінальні технології, а не красти їх».

В одночасно поданій рекламації в Комісію з міжнародної торгівлі США перераховуються також HTC-смартфони Windows Mobile, які нібито теж порушують патентне законодавство у відношенні неправомірно використаних апаратних декодерів для цифрової обробки сигналів (DSP).

На думку Apple, список незаконних виробів HTC включає Nexus One, Touch Pro, Touch Diamond, Touch Pro2, Tilt II, Pure, Imagio, Dream, myTouch 3G, Hero, HD2 й Droid Eris.

Як думають спостерігачі, розгляди між виробниками смартфонів (нагадаємо: Nokia й Apple ведуть запеклі юридичні баталії) відображають гостру конкуренцію у цьому ринковому сегменті. Агресивне поводження Apple, яка до пори мовчала, пояснюється просто: корпорація вкрай стурбована появою мобільних пристроїв, здатних завдати удару по бізнесу iPhone. Якщо Nokia, нинішній лідер ринку, почали сприймати Apple як найнебезпечнішого конкурента, то й Apple, у свою чергу, тепер бачить у могутній HTC ворога номер один.

джерело: Компьюлента
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100