На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Відносно творців Pirate Bay знята половина обвинувачень

2009-02-17

Половина обвинувачень, висунутих проти творців файлообмінного порталу Pirate Bay, були сьогодні відхилені за рішенням суду міста Стокгольма у Швеції. Відносно творців знаменитого ресурсу зняли одне з найбільш серйозних обвинувачень в «пособництві масовому порушенню авторських прав».

Замість такого формулювання суд вибрав більш м’яку — допомогу в наданні матеріалів, захищених міжнародним законом про авторські права. Однак один із засновників Pirate Bay Фредерік Нейк говорить, що парадокс ситуації в тому, що ні юристи сторони обвинувачення (звукозаписних компаній), ні суд толком не розуміють, як саме працює файлообмінна технологія torrent, тому формулювання невірні по суті й розпливчасті по формі

Пітер Дановські, представник звукозаписних компаній говорить: «Це в значній мірі технічне питання, однак суті справи він не змінює, так само як і наших вимог про компенсації. Тонкості файлообміну не мають значення, і Pirate Bay тут не виняток. Суду можна було б зосередитися на основних претензіях».

Нагадаємо, що інтернет-ресурс Pirate Bay був створений в 2003 році й швидко отримав славу самого популярного torrent-порталу, де бажаючі могли знайти дані, які їх цікавлять, пов’язані із програмним забезпеченням, музичні записи або відео. У лютому 2009 року аудиторія сервісу досягла 22 млн користувачів. Спочатку судового процесу троє творців сервісу — Фредерік Нейж, Готтфрід Свартолм Варн, Петер Сунде й Карл Лундстром — обвинувачувалися в масовому порушенні авторських прав, їм погрожувало позбавлення волі на строк до 2 років і штраф понад 10 млн євро.

«Це сенсація. Дуже рідкий випадок одержання позитивного рішення хоча б по половині справи, цілком очевидно, що прокурор взяв до відома слова сторони захисту», — говорить юрист Пер Самуельсон.


Джерело: CyberSecurity

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100