На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Інтерпол: терористи роблять гроші на торгівлі піратською продукцією

2003-07-25

Терористичні організації усе більше і більше використовують як джерело доходів торгівлю піратською аудіо і відеопродукцією. Про це повідомив генеральний секретар Інтерполу Рональд Нобл на зустрічі з представниками комітету з міжнародних відносин палати громад конгресу США. «Інтерпол виражає тривогу з приводу того, що злочини в області інтелектуальної власності стають найбільш кращим джерелом фінансування для багатьох терористичних угруповань», — говориться в заяві Нобла.

Керівник Інтерполу відзначив, що організована злочинність традиційно була зв’язана з порушеннями закону в області інтелектуальної власності, з торгівлею піратськими CD і DVD-дисками, програмним забезпеченням і іншим. Однак тепер, підкреслив Нобл, гроші від реалізації цієї продукції надходять на рахунки шиітского мусульманського угруповання «Хезболлах», чеченських сепаратистів і північно-ірландських екстремістів. У деяких випадках, сказав Нобл, ці організації самі прямо займаються поширенням чи продажем незаконного товару.

За словами директора Інтерполу, від 5 до 7% загального обсягу світового товарообігу ($450 млрд) приходиться на частку контрафактної продукції. На думку Нобла, це у визначеній мірі зв’язано з м’якістю покарань, що можуть застосовуватися до учасників незаконного ринку. Попит на піратську продукцію, як відзначає Нобл, високий тому, що багато людей не розуміють, що, купуючи піратські диски чи касети, вони вчиняють злочин.


Газета.Ру — 17.07.03

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100