На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
«Венчурний бізнес — це коли інвестуються 10 компаній, з них половина стає банкрутами, у трьох ви повертаєте свої інвестиції, одна дає 10-кратне зростання й у ще одній компанії прибуток в 100 разів перевищує вкладення» — Тім Дрейпер
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Рекордний штраф за обмін MP3

2007-12-10

Американське Міністерство юстиції схвалило штраф в $222000, накладений на американку Джаммі Томас за поширення через файлообмінну мережу Kazaa 24 пісень.

Позов подала Американська асоціація звукозапису. Помічник Генерального прокурора Джеффрі Бучолц у документі, який передано у федеральний суд Міннесоти, стверджує, що штраф є цілком адекватним вчиненому.

Верховний Суд у свою чергу забороняє настільки «нерозмірний і невиправданий штраф за порушення».

Американські закони про авторське право дають повноваження судам оцінювати збиток у розмірі від $750 до $30000, максимальний штраф — $150000 — накладається за навмисне порушення авторського права. Адвокати Томас стверджують, що штрафи в $9250 за пісню, завантажену в Kazaa, непропорційні тому, скільки звукозаписна компанія одержить у результаті продажів ліцензійних версій. У відповідь на це Мін’юст заявив, що тепер потенційно мільйони інших користувачів Інтернету можуть поширювати викладені пісні далі.

RIAA надалі має намір пред’явити позов ще 26000 інтернетчикам. Випадок с Томас є першим у своєму роді, — повідомляє soft. mail. ru.


Джерело: Журнал «Інтелектуальна власність»

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100