На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
«Венчурний бізнес — це коли інвестуються 10 компаній, з них половина стає банкрутами, у трьох ви повертаєте свої інвестиції, одна дає 10-кратне зростання й у ще одній компанії прибуток в 100 разів перевищує вкладення» — Тім Дрейпер
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

“Правове поле, що відповідає міжнародним стандартам, вже сформоване”, — вважає голова Державного департаменту інтелектуальної власності Микола Паладій

2003-05-15

За останні два роки в Україні зроблені важливі кроки по удосконаленню національного законодавства в сфері інтелектуальної власності з урахуванням вимог Угоди про торгові аспекти прав інтелектуальної власності (Угода ТРІПС). Прийнято 6 спеціальних законів, стільки ж законів щодо приєднання України до важливих міжнародних договорів у цієї сфері і кілька десятків підзаконних актів. Цивільний кодекс України містить окрему книгу «Право інтелектуальної власності».

На розгляд Верховної Ради України передано 5 законопроектів. Особливо важливий один з них — «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з питань інтелектуальної власності», уже прийнятий у першому читанні. У ньому, зокрема, закріплені положення про запобіжні заходи по негайному припиненню правопорушень у цій сфері. Законопроект також містить статті, що передбачають захист добре відомих товарних знаків.

Важливим організаційним механізмом реалізації правових норм є контроль за дотриманням норм законодавства в сфері інтелектуальної власності на усій території країни. Так, відповідно до угоди про співробітництво між Державним департаментом інтелектуальної власності, Міжнародною федерацією фонографічної промисловості (IFPI) і фірмою «Philips», Держдепартаменту наданий пакет Сід-кодів для присвоєння українським виробникам дисків для лазерних систем зчитування.

Із створенням в Україні спеціалізованого суду значно підвищиться рівень забезпечення ефективного судового захисту прав інтелектуальної власності. Перший важливий крок у цьому напрямку вже зроблений: діють спеціалізовані колегії суддів у системі господарських судів.

Для забезпечення всебічного, повного й об’єктивного розгляду справ створюється Спеціалізована науково-дослідна установа судових експертиз з питань інтелектуальної власності при Київському науково-дослідному інституті судових експертиз Міністерства юстиції України.

Сьогодні в Україні сформована достатня нормативно-правова база в сфері інтелектуальної власності, що відповідає міжнародним стандартам.

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100