На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Кишеньковий персональний комп’ютер (КПК) – обов’язковий атрибут безперервного творчого процесу і незамінна річ для творчої людини
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Для чого потрібні об’єкти інтелектуальної власності

2003-06-14
Ярослав Ващук

 

Питання про те, що таке інтелектуальна власність і яким чином можна її використовувати, з кожним днем задають собі представники усе більших професій.

Якщо запорукою успіху Вашої компанії є інтелектуальні здібності співробітників, то варто задуматися про своєчасний захист і раціональне використання створюваної Вами інтелектуальної власності.

Відповідно до російського законодавства, під об’єктами інтелектуальної власності прийнято розуміти належним чином оформлені права на результати інтелектуальної діяльності. Для неспеціаліста в області інтелектуальної власності такого роду визначення мало інформативне.

На практиці поняття інтелектуальної власності широке і залежить у першу чергу від області практичного використання.

При наданні консультацій, виконанні договірних робіт ми, в першу чергу орієнтуємося на професійну спрямованість наших замовників. Для більш чіткого представлення про об’єкти інтелектуальної власності ми виходимо з Ваших професійних інтересів.

Для керівників підприємств.

Об’єкти інтелектуальної власності — одне з внутрішніх джерел реструктуризації підприємства. Правильно оцінена і поставлена на баланс інтелектуальна власність, здатна збільшити статутний капітал компанії підвищити її капіталізацію. Інтелектуальна власність — це один з ресурсів залучення додаткових коштів шляхом кредитування. Це також захист від конкурентів і можливість одержання додаткових доходів шляхом заключення ліцензійних договорів на передачу зареєстрованих на Вас прав. Інтелектуальна власність — це один з найважливіших елементів корпоративного керування у великих структурах, холдингах, групах компаній.

Для фахівців в області маркетингу і реклами.

Однією з пріоритетних задач будь-яких маркетингових і рекламних заходів є формування позитивного іміджу виведеного на ринок товару чи компанії в цілому. Інша задача фахівців в області маркетингу і реклами — це чітка індивідуалізація і захист від конкурентів. Досягнення цих задач неможливо без державної реєстрації товарного знаку, торгової марки, логотипа і слогана.

Для бухгалтерів, економістів і фінансистів.

Для фахівця в області бухгалтерії і фінансів поняття інтелектуальна власність і нематеріальні активи тотожні.

У підприємства з’являється можливість оптимізації фонду заробітної плати й оподатковуваної бази, використовуючи нематеріальні активи, правильно оцінюючи їх і ставлячи на баланс.

Для IT-фахівців.

На сьогоднішній день для фахівців в області інформаційних технологій гостро стоять дві проблеми, що визначають сутність інтелектуальної власності з цього погляду:
Реєстрація програмних продуктів;
Захист програмних продуктів від несанкціонованого поширення.

Правильно і вчасно оформлені права на програми для ЕОМ і бази даних сприяють захисту вашої інтелектуальної власності.

Для авторів творів.

Бути автором наукової праці, архітектурного проекту, сценарію, літературного перекладу і т.д. ще не значить бути власником інтелектуальної власності. З погляду авторського права, інтелектуальна власність визначається як оформлені права на створені Вами літературні, художні й інші твори.

джерело: Інтернет-сайт «ВЯПат»
корисний матеріал? Натисніть:




2020-11-20
Жива вода
інші статті...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100