На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Піратству дадуть бій...в Росії

2003-06-17
Огляд

 

Музичне піратство, що процвітає в Росії, не тільки наносить значну шкоду звукозаписної індустрії, причому як вітчизняній, так і закордонній, але і серйозно псує представлення про Росію як про правову державу. Саме тому з піратством незабаром почнуть боротися, і серйозно.

У вересні нинішнього року буде представлений комплексний план дій, спрямованих проти музичного піратства в Росії. Про це було повідомлено на прес-конференції, що провела сьогодні в Москві Міжнародна федерація виробників фонограм, що представляє інтереси 1.5 тис. звукозаписних компаній по усьому світі.

Спеціальну програму розробляє урядова комісія з протидії порушенням у сфері інтелектуальної власності, створена за рішенням прем’єр-міністра уряду РФ Михайла Касьянова. Цей проект покликаний кардинально змінити негативну ситуацію, що склалася на вітчизняному ринку.

Згідно останніх данних, Росія зараз займає друге місце у світі після Китаю по масштабах музичного піратства. Нелегальний ринок у нашій країні оцінюється в $311 млн., у той час як легальний ринок приносить прибуток лише в $257 млн. До того ж такий розгул піратства підриває міжнародну репутацію РФ — російські неліцензійні диски експортуються в 24 країни світу, передає ІТАР-ТАРС.

Утім, якщо музичне піратство в розвитих країнах практично відсутнє, те з піратством в області програмного забезпечення справа обстоїть далеко не так добре.

Узагалі, повідомляє BBC, у 2002 році рівень використання піратського програмного забезпечення у світі трохи знизився, однак у той же час збільшилися збитки, що несуть випускаючі програми компанії.

Згідно даним Business Software Alliance, близько 39% використовуваних у світі комп’ютерних програм — піратські. Але в той же час унаслідок цього компанії-розроблювачі втратили більш 13 мільярдів доларів (упущена вигода). Цей показник виріс на 19%.

У Північній Америці близько 24% програм, використовуваних підприємцями — піратські. У Європі ця цифра складає 35%. Уперше за останні сім років збільшилася кількість піратських програм, використовуваних у Великобританії — з 25 до 26%.

Аналітики Business Software Alliance зв’язують цю тенденцію з бажанням компаній знизити витрати в період уповільнення економічного росту в сфері високих технологій. Крім того, високошвидкісний широполосний доступ в інтернет дає можливість легше знаходити і швидше скачувати піратські програми.

Гігантськими кроками йшла чесність у країни Африки і Близького Схід. У 1994 вісім з десяти програм, використовуваних у бізнесі, були піратськими. Зараз цей показник знизився до 49%. А своєрідний рекорд у цій області належить Об’єднаним Арабським Еміратам — з 86% у 1994 році частка неліцензійних програм упала до 36% у 2002 році.

Самими недисциплінованими виявилися Китай і В’єтнам — тут непросто знайти дійсні програми, тому що піратська продукція складає близько 92%.


джерело: gнu.ру
корисний матеріал? Натисніть:




2020-11-20
Жива вода
інші статті...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100