На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

«Винахід XXI століття» надійшов у продаж в США

2003-06-07

Чудо ХХ століття вже можна купити, але поки прокотитися на ньому не можна.

Машина по імені Segway, що є чимось начебто моторолера, схожого на самокат, надійшла в продаж в інтернет-магазині Amazon.

Коштує новинка недешево — 4950 доларів США.

Segway був представлений на суд публіки два роки тому. Винахід Дина Камена — двоколісний самокат з Т-подібним кермом. Апарат залишається у вертикальному положенні завдяки складній системі використовуваних в авіації і космонавтиці гіроскопів. Крім того, роботою Segway керує комп’ютер, а приводить його в рух електричний мотор.

Машина здатна розвивати швидкість до 20 кілометрів за годину. Винахідники думають, що Segway допоможе бороти з дорожніми пробками. На їхню думку, для поїздки на невелику відстань простіше і дешевше буде використовувати їхній винахід, чим автомобіль.

Для своїх співробітників нові чудо-моторолери вже замовили поштова служба США і деякі інші організації.

Автор винаходу, який ставлять в один ряд зі створенням чотиритактного двигуна і навіть з винаходом інтернету, — Дін Камен, американський інженер, що придумав інвалідне крісло, що може підніматися і спускатися по сходах.

Ще 18 листопада 2002 року компанія Дина Кеймена (Dean Kamen) Segway LLC заявила, що відтепер будь-який громадянин Америки (старше 18 років)при баженні може стати покупцем першої масової моделі Segway HT — i167. Що характерно — винятково в онлайновому магазині.

Для цього потрібно відправитися на Amazon.com і зробити замовлення з розрахунку $4950 за штуку. Депозит, що невідшкодовується — відповідно, $495. Плюс до всього ще і вартість доставки — від 99 до 150 доларів.

Відзначимо, що раніше обіцяли ціну біля $3 тисяч, а вийшло практично п’ять. Але мається і таке обмеження: більше двох Segway’ев в одні рук не давати!

До речі, комерційним організаціям і службам типу пошти і поліції пробні продажі Segway пропонуються по ще більш нескромних цінах: від 7 до 9 тисяч доларів.

Утім, у цих моделей маються особливості: «довгограючий» акумулятор, сумки і кейси для вантажу і тому подібне.

Ті, хто зробить замовлення, одержать модель «i167» не пізніше 31 липня того ж року.

Є можливість стати власником Segway’ем раніше, але для цього прийдеться виявитися в числі 30 щасливчиків — переможців конкурсу «Segway HT Early Delivery Contest».

Умови конкурсу такі: потрібно зарезервувати собі Segway на Amazon.com, а потім заповнити форму. У ній серед іншого мається питання «What I like most about the Segway Human Transporter?» («Що вам більше всего подобається в Segway?»). У відповіді повинне бути не менш 75 слів.

Тридцять авторів кращих відповідей будуть заохочені поїздкою на фабрику, тобто на батьківщину Segway у Нью-Хэмпшир, де їм обіцяні екскурсії, навчання, спілкування з конструкторами і подарунки.

Відмітимо, що нинішні продажі — не перша поява дітища Кеймена на Amazon.com.

У лютому 2002 року три моделі вже продавалися там на аукціоні, а за одну була виплачена фантастична сума — 160 тисяч 100 доларів.

Те, що ексклюзивні продажі проходять саме на Amazon.com — не випадково: його засновник Джефф Безос (Jeff Bezos) був одним з перших, кому Кеймен продемонстрував свій винахід.

Творець найбільшого онлайнового ринку чимало сприяв просуванню нового засобу пересування в маси, у тому числі і на законодавчому поприщі.

Старт продажів Дин Кеймен, між іншим, прокоментував: «Тому що Segway HT був представлений більше року назад, десятки тисяч людей запитували нас, яким чином можна одержати хоч один.

Тепер ми щасливі повідомити, що вони можуть зробити замовлення сьогодні! А хто заслуговує того, щоб представити публіці перший на ринку Segway? Звичайно ж, Amazon.com — самий великий у світі онлайновый роздрібний продавець».

Незважаючи на протести громадськості, у даний час на Segway дозволено їздити по тротуарі в тридцять одному штату.

Одержання власниками яких-небудь ліцензій на водіння не вимагають у жодному штаті, однак компанія Кеймена настійно рекомендує проходити курс навчання, так само, як і надягати під час поїздки шолом.

Крім того, розроблювач звертає увагу, що Segway не був схвалений як медичний пристрій, тому від їздця вимагаються мінімальні фізичні здібності — щоб хоча б умів підніматися по сходам.

Таким чином, як повідомляє ABC, «незабаром Segway вискочить на тротуар поруч з вами».

Однак з постачаннями «транспортера» у Європу як і раніше нічого не ясно.

Залишається припустити, що влітку 2003 року, коли кількість американців що володіють Segway’єм буде обчислюватися тими десятками тисяч, про які говорив Кеймен, ціни установляться на рівні обіцяних $3 тисяч і революційний засіб пересування з’явиться й у нас.

Цілком можливо, що привезе до нас Segway та ж Coca-Cola, як вона вже один раз зробила з зорбингом.

По матеріалах Інтернету.


корисний матеріал? Натисніть:


2020-11-20
Жива вода


2020-11-20
Жива вода
інші статті...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100