На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
«Венчурний бізнес — це коли інвестуються 10 компаній, з них половина стає банкрутами, у трьох ви повертаєте свої інвестиції, одна дає 10-кратне зростання й у ще одній компанії прибуток в 100 разів перевищує вкладення» — Тім Дрейпер
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Відкритий лист до керівників регіонів, підприємств, державних управлінь Хмельницької області

2003-04-16
Ярослав Ващук

Керівнику. Директору. Голові правління

Про виконання
«Програми соціально-економічного
та культурного розвитку
Хмельницької області на 2002 рік»

 

Останнім часом в Україні активно піднімається питання про ефективний захист прав інтелектуальної власності. Це підтверджує те, що Україна вже пережила так званий «період дикого капіталізму» і прямує до побудови цивілізованих ринкових відносин. У вік інформаційних технологій право інтелектуальної власності є одним з найцінніших товарів.

На державному рівні тільки в минулому році, відповідно до Указу Президента України «Про заходи щодо охорони інтелектуальної власності в Україні» від 27 квітня 2001 року №285, проведено цілий ряд заходів по забезпеченню охорони об’єктів інтелектуальної власності: прийнято ряд спеціальних законів, Україна приєдналася до важливих міжнародних угод, на регіональному рівні створені спеціальні підрозділи в структурі МВС по виявленню економічних злочинів у сфері інтелектуальної власності, в областях призначені Державні інспектори з питань інтелектуальної власності, що призвані здійснювати державний контроль за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства в сфері інтелектуальної власності, в поточному році Державним департаментом інтелектуальної власності планується призначення таких інспекторів в містах і районах області, а також створення біржі прав інтелектуальної власності.

Відповідно до «Концепції розвитку національної системи правової охорони інтелектуальної власності», затвердженої розпорядженням КМУ від 13 червня 2002 р. №321, та на виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку Хмельницької області на 2002 рік», затвердженої обласною Радою 21.03.2002, в обласному центрі при відділенні інноваційного фонду в минулому році з метою вирішення актуальних проблемних питань у сфері інтелектуальної власності створено консультаційний пункт, на якому надаються безплатні консультації винахідникам, раціоналізаторам, працівникам державних установ та органів місцевого самоуправління патентним повіреним України *.

Довожу до Вашого відома, що консультації надаються в понеділок і четвер з 10.00 до 15.00 в приміщенні відділення інноваційної компанії за адресою: м.Хмельницький, вул.Театральна, 12, офіс 1101, тел.(0382)72-09-49 (будинок міської податкової інспекції). А також в будь-який час при зверненні за поштовою адресою: 29019, м.Хмельницький-19, а/с 969; електронною е-mail по телефонах: (067)678-08-49, (03822)4-84-64.

При проведенні в місті (регіоні, на підприємстві) заходів на виконання Указу Президента України, відповідних рішень Уряду, та місцевих органів по питаннях, що пов’язані з проблемами державної реєстрації, патентування, додержання прав на інтелектуальну власність, можлива участь в них патентного повіреного. Актуальні теми для виступу: «Правовий захист об’єктів інтелектуальної власності», «Державна реєстрація товарних знаків та фірмових назв», «Патентування винаходів та промислових зразків», «Правове використання комп’ютерних програм», «Правове використання фонограм та відеограм», «Реєстрація та захист авторських прав», «Передача патентних прав», «Проблеми неліцензійного використання програмного продукту», «Реалізація закону про інноваційну діяльність», «Промислова власність — нематеріальні активи» та ін.

На виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку Хмельницької області на 2002 рік», з метою поєднання в нашій області творчих ідей винахідників з виробничими спроможностями бізнесменів і фінансовим потенціалом інвесторів за участю патентного повіреного (правова основа) з 1 січня 2003 року розпочав роботу Інтернет-сайт «Патентного повіреного на Поділлі» (повна реалізація проекту — травень 2003р). Призначення сайту — об’єднати зусилля всіх, кому небайдуже в якій Україні нам і нашим дітям жити і, звісно, до розміру власного доходу, у вирішені проблем розробки, реєстрації, патентоспроможності, виробничого використання новацій та їх правого захисту. На сайті ведеться діалог питання-відповідь, виставлені законодавчі та методичні документи з щоденним оновленням у сфері інтелектуальної власності, формуються науково-технічні проблеми регіону, Подільський фонд винаходів та інноваційні пропозиції тощо. Також тут представлені обов’язкові та супутні патентно-юридичні послуги, що забезпечують правову охорону та супроводження об’єктів інтелектуальної власності.

Так як повноцінне і ефективне функціювання сайту можливе лише за активною участю всіх сторін даного інноваційного процесу (винахідників, виробничників, інвесторів, правовиків та адміністративного ресурсу) прошу Вашого сприяння в цій роботі. Пропозиції Ваших високопрофесійних фахівців будуть, з вдячністю, враховані при реалізації вказаного проекту.

*Примітка. Пpeдcтaвник у cпpaвaх інтeлeктуaльнoї влacнocтi (пaтeнтний пoвiрений) Ващук Ярослав Петрович, атестований Патентним вiдoмcтвом України 22.12.92, зареєстрований у Державному реєстрi 01.11.94 за № 45, дiє на пiдставi «Положення про пpeдcтaвникa у cпpaвaх iнтeлeктуaльнoї влacнocтi», затвердженого пocтaнoвoю Кабінету Mіністрів України вiд 10.08.94 №545: «2. Патентний повірений надає фізичним та юридичним особам допомогу і послуги, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності, представляє інтереси зазначених осіб у Державному департаменті інтелектуальної власності, а також судових органах, кредитних установах, у відносинах з іншими фізичними та юридичними особами».

 

Пpeдcтaвник
у cпpaвaх інтeлeктуaльнoї влacнocтi
(пaтeнтний пoвiрений) Ярослав Ващук

джерело: Інтернет-сайт «ВЯПат»
корисний матеріал? Натисніть:




2020-11-20
Жива вода
інші статті...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100