На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Прибутки від використання патентів у світі зросли від 3 млрд дол. у 1982 році до 120 млрд дол. у 2003 році
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Теорія і Алгоритм рішення винахідницьких задач та екологія, включаючи біологічні методи регенерації навколишнього середовища

2012-07-16
Андрій (Гавріель) Лівшиць

З посиленням вимог екологічних стандартів усіх напрямків, витрати на їх виконання стають все відчутніше і це вимагає від кожного виробника йти на збільшення не виробничих витрат, що в кінцевому рахунку призводить до того, що такий законослухняний виробник програє конкуренцію з виробником в країнах третього світу, де екологічні стандарти попросту ігноруються

Також необхідно відзначити, що поняття екологічної чистоти за останні роки значно трансформувалося і охоплює крім тільки - навколишнього середовища, всі можливі фактори, які хоч якось можуть вплинути на якість життя

Знову ж необхідно зазначити, що ТРИЗ і АРИЗ також створювалися в час, коли питання про збереження екологічної рівноваги ще не виникало

Цікаво простежити, як може вплинути і вже істотно впливає необхідність дотримуватися требоваанія екологічно орієнтованих стандартів на інноваційний процес

Як виявилося інновації залежать від ступеня своєї екологічної безпеки в рамках будь-якої промислової компанії і навіть в, як приклад, найбільшою в світі компанії по капіталізації, а саме компанії Apple

Далі коротка інформація про цей прецедент:

... Влада Сан-Франциско припинять закупівлю настільних комп'ютерів і ноутбуків Apple через те, що "яблучна" компанія розірвала співпрацю з системою екологічної оцінки EPEAT, повідомляє The Wall Street Journal.

EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) оцінює ступінь впливу електронних приладів на навколишнє середовище по ряду критеріїв, включаючи енергоефективність і можливість переробки.

Минулого випробування пристроїв видаються "золоті", "срібні" або "бронзові" сертифікати.

У 2006 році Apple брала участь у створенні норм EPEAT, а пізніше активно підтримувала проект і відправляла на тести свої комп'ютери. Норми EPEAT не застосовуються до смартфонів і планшетів, тому iPhone і iPad не брали участь у сертифікації.

Однак у червні 2012 року було оголошено, що компанія вилучає з реєстрів EPEAT вже сертифіковані пристрої (їх налічується 39 штук) і відмовляється від випробувань нових комп'ютерів.

Після цього департамент охорони навколишнього середовища Сан-Франциско почав розсилку в місцеві урядові установи листів з вимогою припинити закупівлю комп'ютерів Apple.

Обгрунтуванням відмови стало прийняте у 2007 році правило. Воно наказує закуповувати на кошти міського бюджету тільки ті комп'ютери, які мають сертифікати EPEAT.

За оцінкою голови міської інформаційної служби Сан-Франциско Джона Уолтона (Jon Walton), відмова від комп'ютерів Apple є виключно "символічним" кроком, оскільки частка цих пристроїв в місцевих установах невелика і складає 1-2 відсотка від загальної кількості комп'ютерів. Слова Уолтона призводить The Wall Street Journal.

Проте відмова Apple співпрацювати з EPEAT може позначитися на поставках комп'ютерів компанії іншим замовникам, які вимагають від техніки відповідності нормам EPEAT. У числі таких замовників можуть виявитися, зокрема, федеральні органи влади та університети.

Причина, по якій компанія Тіма Кука відмовилася від участі в програмах EPEAT, не розголошується. За однією з версій, нормам EPEAT не відповідає новий MacBook з екраном Retina, який Apple представила в червні. Батарея ноутбука жорстко вклеєна в корпус і не підлягає заміні. Це, по-перше, ускладнює утилізацію пристрою, а по-друге, означає, що при виході батареї з ладу користувачеві доведеться купувати новий комп'ютер.

Цей фактор показує той незаперечний факт, що вкотре розробники цієї самої багатої промислової компанії світу не звернули уваги або не зрозуміли причин виникнення технічного протиріччя і не проаналізували або не змогли кваліфіковано визначитися з формулюванням ідеального кінцевого результату своєї нової інноваційної розробки

Неймовірний поспіх в умовах якої створюються комерційні шедеври Apple, відсутність системи формулювання критеріїв майбутньої розробки і, найголовніше відсутність фахівців, підготовлених до сприйняття системних алгоритмів ТРИЗ і АРИЗ, які в комплексі допомагають вирішити всі поставлені питання, ось передбачувана причина всіх проблем, які, до речі , або не до речі виявляються тільки на етапі випробувань

І як завжди, замість чіткого технічного відповіді на питання, слід юридичну відповідь, що не має нічого спільного зі звичним для фахівця технічним звітом про перевірку екологічних параметрів продукту:

... Представниця Apple Крістін Уге (Kristin Huguet) в інтерв'ю The Loop зазначила, що продукти компанії відповідають міжнародному стандарту енергоефективності Energy Star 5.2. Інформація про вплив кожного продукту на навколишнє середовище розміщується на сайті Apple, заявила вона.

Промисловість високих технологій починає своє спиралеобразное розвиток від базового програмного продукту

Все починається з нього, і, як тільки він готовий спонтанно виникають численні аплікації, що відкривають на ринок шлях все новим і новим виробам
У цьому зв'язку цікаво ще раз поглянути на новітню технічну історію, пов'язану з операційними системами

4 серпня 2014 відбудеться ключова подія в історії інформаційних технологій. Офіційно завершиться підтримка Microsoft Windows XP - мабуть, самої популярної операційної системи в історії.

Windows XP вдасться прожити безпрецедентно довге життя - 4729 днів, або, що виглядає ще значніше, майже 410 000 000 секунд. Пік популярності системи припав на листопад 2006 року. Тоді частка ринку XP, за даними W3Schools, склала без малого 75 відсотків.

За минулі десять років багато що змінилося. Зокрема, Microsoft випустила два нові покоління користувальницьких систем - Windows Vista і Windows 7. Остання встановлена на більш ніж половині всіх комп'ютерів, але навіть зараз частка XP складає ностальгічні 27 відсотків ринку.

На жаль, ностальгія не завжди виправдовує користування застарілими речами та продуктами. Наприклад, домашні користувачі XP, люблячі гри, розуміють різницю між DirectX 9.0c і недоступним їм DirectX 11. Для бізнес-користувачів, які не вирішуються попрощатися з Windows XP, ситуація серйозніша.

Застаріла система, як і застарілий комп'ютер - потенційне джерело ділових ризиків. Комп'ютер може вийти з ладу. Можуть загубитися важливі дані. Застаріла операційна система до цього відношення не має - вона лише гальмує роботу співробітників, роблячи її з плином часу все менш ефективною. Для Windows XP при всій її красі і популярності пік максимальної ефективності давно пройдений. Іншими словами, краще всього потурбуватися переїздом на більш сучасні системи до серпня 2014 року.
Як заміну Microsoft пропонує бізнесу Windows 7 Professional, яка, як і Windows XP на початку свого шляху, вже працює з переважною більшістю вже існуючих комп'ютерів.

Для роботи Windows 7 потрібно дуже проста конфігурація: гігагерцевий процесор і гігабайт оперативної пам'яті. Зараз важко знайти комп'ютер, який би не задовольняв цим вимогам. Приблизно те ж саме було необхідно 6 років тому для Windows Vista; з тих пір парк PC сильно оновився.

Windows 7 обходить Windows XP по сумісності з сучасними програмами. Але, що набагато краще, в бізнес-версію нової системи входить режим Windows XP, який дозволяє запускати навіть старі, погано сумісні з новими ОС програми.

Існує повір'я, ніби нові ОС "гальмівні" попередніх. У разі Windows 7 це не так. Наприклад, Windows 7 вміє завантажуватися на 20 відсотків швидше Windows XP. Так само швидко вона вміє вимикатися і "прокидатися".

Windows 7 простіше. Особливо це стосується конфігурування корпоративної мережі, яка здатна звести з розуму користувачів старіших ОС. Але саме важливе - Windows 7 завдяки архітектурі та активної підтримки набагато краще захищена від зовнішніх атак, ніж Windows XP.

Windows 7 в багатьох відносинах не менш успішна, ніж XP. Наприклад, частку в 50 відсотків вона також перетнула всього лише на третій рік після виходу. Вона цілком здатна стати такою ж довгожителькою, як і її "бабуся".

Справа в тому, що Microsoft встановила в якості останнього терміну підтримки для вийшла в 2009 році системи 2020 рік. Тут варто нагадати, що припинення підтримки Windows XP через надуспішного продукту переносили кілька разів.

Можна припустити, що переїзд на Windows 7 - рішення, яке забезпечить бізнесу відсутність проблем з ОС як мінімум на вісім, а швидше - на найближчий десяток років.

Від цього приємного історичного спогади, перенесемося до інноваційних реаліям
Як відомо програмне забезпечення не може бути предметом винаходу
Тобто процес його створення як би спочатку знаходиться поза інноваційної зони в якій діють закони розвитку технічних систем, як похідні теорії і алгоритму рішення винахідницьких задач

І це досить зрозуміло пояснює ті багато виявлені і ще не виявлені принципові екологічні помилки в створенні аплікацій найуспішніших і прогресивних продуктів високих технологій

корисний матеріал? Натисніть:




2020-11-20
Жива вода
інші статті...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100