На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Сила інтелекту не в тому, щоб все знати, а в тому щоб знати, де в даний момент можна знайти необхідну інформацію
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Технологія очищення води за допомогою електрогенних бактерій

2011-08-21
Євген Ерліх, Ролан Новицький, служба новин «9 каналу»

Склянки, пляшки, проводи, гайкові ключі в наборі. Звичайна, загалом, наукова лабораторія, де щодня, тихо й буденно, прямо на наших очах, люди творять звичайне диво. Ось співробітниця принесла банку з мутним розчином, це вода з каналізації. За допомогою невеликого насоса її закачують в якусь чорну бочку. Там відбувається невидимий оку процес так званої біологічної очистки води. Але лабораторний комп'ютер несподівано показує різкий стрибок електричної напруги. Все, чудо зафіксовано!

Ейтан Леві, гендиректор компанії: «Ми розробили технологію очищення води за допомогою так званих електрогенних бактерій. Ці бактерії харчуються органічними відходами, і одночасно виробляють електричний заряд. Таким чином, каналізація стає справжнім біологічним паливом майбутнього. Як сьогодні, наприклад, вугілля для електростанцій».

Електрогенни бактерії відомі науці вже сто років. Але ізраїльські вчені планували їх використовувати, перш за все, як живий фільтр для води. Однак у ході досліджень з'ясувалося, що заодно з їх допомогою, можна створити і вічний двигун. Мільйони кубометрів стічної води - ідеальне середовище існування для нових працівників електричних компаній.

Валерія Котлер, начальник лабораторії: «Ось тут ви бачите батарейку. Всередині цієї батарейки знаходяться стічні води. Анод і два катода. На обох живуть бактерії. Усередині стічних вод є органіка, звичайно, яку ці бактерії їдять. І в процесі метаболізму звільняють електрони. Так ми замикаємо електричне коло і збираємо електрику.

Ось так «живий генератор» виглядає на схемі. У ємність надходить брудна вода. Для електрогенних мікроорганізмів це означає черговий прийом їжі. Заряджаючи свій організм, вони одночасно і очищають воду і заряджають її електронами. Лампочка - гори!

Журналісти, як відомо, ласі на сенсацію і люблять гучні слова. Але сьогодні, мені здається, я маю право сказати, що перед нами невелика енергетична революція. За електрифікацію всієї країни тепер відповідають бактерії.

Від малих до великих батарейок залишилося зробити один крок. У наступному році ізраїльські вчені обіцяють запустити справжній біореактор. У чергу за новою технологією вже вишикувалися кілька великих міжнародних компаній. А американська General Electric вклала в ізраїльський старт-ап відразу 10 мільйонів доларів. Вирішили, що це надприбутковий проект.

джерело: Інтернет-сайт
корисний матеріал? Натисніть:

групи: Винаходи і корисні моделі; Наукові відкриття, науково-технічна інформація; світ
теги: наука




2020-11-20
Жива вода
інші статті...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100