На главную | Пишите нам | Поиск по сайту тел (063) 620-06-88 (другие) Укр | Рус | Eng   
Карманный персональный компьютер (КПК) – обязательный атрибут беспрерывного творческого процесса и незаменимая вещь для творческого человека
  новости  ·  статьи  ·  услуги  ·  информация  ·  вопросы-ответы  ·  о Ващуке Я.П.  ·  контакты за сайт: 
×
Если вы заметили ошибку или опечатку, выделите мышкой текст, включающий
ошибку (всё или часть предложения/абзаца), и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить нам.
×

Как зарегистрировать название музыкальной группы?

2008-11-14
Ярослав Ващук

Питання:
Я буду реєструвати авторські права на музичний збірник. Чи повинна реєструватися окремо назва музичної групи якій належить диск?


Відповідь:

Об’єктами авторського права є твори у галузі науки, літератури і мистецтва, що зазначені у частині першій статті 8 Закону України "Про авторське право і суміжні права". В свою чергу, відповідно до статті 9 Закону України "Про авторське право і суміжні права" частина твору, яка може використовуватися самостійно, у тому числі й оригінальна назва твору, розглядається як твір і охороняється відповідно до цього Закону. Тобто, діюче законодавство у сфері авторського права передбачає правову охорону лише тих назв, які пов’язані з певним твором. Таким чином, назва музичної групи не є об’єктом авторського права, а отже, і не може бути зареєстрованою як твір в Державному департаменті інтелектуальної власності.

Однак, слід зазначити, що назві музичної групи може надаватись правова охорона відповідно до Закону України "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг" (далі — Закон), якщо вона буде об’єктом Знака (Знак — позначення, за яким товари і послуги одних осіб відрізняються від товарів і послуг інших осіб). Відповідно до частини другої статті 5 зазначеного Закону, об’єктом Знака може бути будь-яке позначення або будь-яка комбінація позначень. Такими позначеннями можуть бути, зокрема, слова, у тому числі власні імена, літери, цифри, зображувальні елементи, кольори та комбінації кольорів, а також будь-яка комбінація таких позначень.

источник: Інтернет-сайт "ВЯПат"
полезный материал? Нажмите:




2020-11-20
Живая вода
другие статьи...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при использовании любых материалов сайта ссылка на источник обязательна
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100