To main page | E-mail us | Serach our site phone (063) 620-06-88 (other) Укр | Рус | Eng   
Power of intellect not to know everything, but to know where at this moment you can find the necessary information
  news  ·  articles  ·  services  ·  info  ·  questions & answers  ·  about Yaroslav Vashchuk  ·  contact for site: 
×
If you see any mistype or mistake in any our site's texts, select those
text (whole or part of sentence/paragraph) and press Ctrl+Enter to inform us about it.
×

THE GOVERNMENT HAS STARTED THE FUNCTIONING OF THE NATIONAL INTELLECTUAL PROPERTY BODY

2019-06-30

13 жовтня 2020 року на засіданні Уряду з ініціативи Мінекономіки прийнято розпорядження “Про Національний орган інтелектуальної власності”.
Розпорядженням визначено, що функції Національного органу інтелектуальної власності виконуватиме державне підприємство “Український інститут інтелектуальної власності”.

“Суспільство, ринок і міжнародна спільнота вже довгий час перебуває в очікуванні комплексної реформи сфери інтелектуальної власності. Схвалюючи це розпорядження, Уряд успішно завершує інституційну складову реформи сфери інтелектуальної власності, що тривала понад 4 роки”, - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Прийняття розпорядження дозволить створити правові підстави для початку функціонування з 14 жовтня цього року Національного органу інтелектуальної власності, який слугуватиме єдиним вікном з видачі охоронних документів на об’єкти права інтелектуальної власності”.

НОІВ здійснюватиме, зокрема, такі функції:
• приймання заявок на державну реєстрацію авторського права та договорів, які стосуються права автора на твір;
• приймання заявок на реєстрацію об’єктів промислової власності та проведення їх експертизи (винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки, географічні зазначення, компонування напівпровідникових виробів);
• видача патентів, свідоцтв;
• здійснення підготовки, атестації та реєстрації патентних повірених;
• забезпечення діяльності колегіальних органів (Апеляційної палати, Комісії щодо погодження питань про внесення позначення, що містить офіційну назву держави “Україна” до торговельної марки, Атестаційної та Апеляційної комісій);
• виконання функцій Міжнародного пошукового органу та Органу міжнародної попередньої експертизи відповідно до Угоди зі Всесвітньою організацією інтелектуальної власності.

Довідково:

Розпорядження розроблено Мінекономіки на виконання Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності” від 16.06.2020 № 703.

14.10.2020 набирає чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності» від 16.06.2020 № 703-IX, яким визначено повноваження Національного органу інтелектуальної власності (НОІВ).

14.10.2020 державне підприємство “Український інститут інтелектуальної власності” (Укрпатент) розпочинає виконувати функції НОІВ згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України “Про Національний орган інтелектуальної власності”.

Мінекономіки згідно з цим Законом продовжуватиме забезпечувати формування та реалізовувати державну політику у сфері інтелектуальної власності. При цьому, деякі функції (зокрема, видача патентів, свідоцтв) переходять від Мінекономіки до Укрпатенту.

Так, Укрпатент виконуватиме владні повноваження, делеговані йому як Національному органу інтелектуальної власності відповідно до Законів України “Про охорону прав на винаходи і корисні моделі”, “Про охорону прав на промислові зразки”, “Про охорону прав на компонування напівпровідникових виробів”, “Про охорону прав на знаки для товарів і послуг”, “Про правову охорону географічних зазначень”, “Про авторське право і суміжні права”.

useful info? Press:




more news...
© Yaroslav Vashchuk, 2003-2023
in case of using site's information, referring links to us are necessary
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100