На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
На земній кулі зареєстровано більше 30 млн. торговельних марок (в Україні – понад 100 тис.) і це число зростає щороку майже на мільйон
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

«Вовк і заєць» грозять у суді фірмі, що порушила авторські права: «Ну, постривай!»

2003-05-06

800 тис. руб. має намір стягнути за незаконне використання зображення вовка і зайця з мультфільму «Ну, погоди!» підприємець Олександр Хайт — брат відомого письменника-сатирика Аркадія Хайта.

Позов про порушення права на товарний знак і стягненні компенсації поданий в Арбітражний суд Московської області. Відповідачем по позові виступає фірма ТОВ «ФРАТТИ НВ», що випускає серію дитячих шампунів і піни для ванн «Ну, погоди!«. Даній організації «Союзмультфільм» продав за $36 тис. за договором дозвіл на використання головних героїв знаменитого мультику. Але це було зроблено «незаконно», оскільки «виключними правами на зображення вовка і зайця володіє їхній автор, художник Світозар Русаків (йому зараз 80 років)». Право на відповідний товарний знак Русаків передав Олександрові Хайту.

Кіностудія за законом «не має права розпоряджатися зображенням героїв мультику і може розпоряджатися лише самою стрічкою». Заявлена в позові сума — 800 тис. руб. — набагато менше, ніж сума, що кіностудія виручила за «незаконний продаж права на використання вовка і зайця комерційній фірмі».

Порушення закону з боку «Союзмультфільму» розкрилися в ході з’ясування обставин по позові», що кіностудія раніше пред’явила до підмосковного підприємця Олександрові Вольнову, що випускає глазуровані сирки «Віні-Пух». Потім, щоправда, «Союзмультфільм» відмовився від своїх претензій до комерсанта, оскільки з’ясувалося, що він одержав право на використання зображення ведмежати у власників прав на нього — художників Едуарда Назарова і Віктора Зуйкова. При розгляді позову в суді «Союзмульфільм» буде притягнутий до участі в справі і йому «прийдеться пояснювати свої дії».

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100