На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Патентний повірений на безоплатній основі надає консультації
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Координаційна Рада по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності про закриття ринків з контрафактним товаром

2004-10-31

Координаційна Рада по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності прийняла рішення про розробку жорсткіших заходів для порушників українського законодавства у зазначеній сфері.

На засіданні Координаційної ради, яке відбулося 29 жовтня у Держдепартаменті, зазначалося, що адміністративна відповідальність, покарання продавця неліцензійної продукції штрафом — це не ефективний засіб. Одноденний виторг оштрафованої «точки» у кілька разів може перевищувати суму адміністративного стягнення.

А тому члени Ради прийняли рішення розробити подання у відповідні структури і зобов’язати директорів ринків відповідати за торгівлю незаконним товаром на території їхніх господарств. Це буде і законно, і справедливо, оскільки директор ринку зобов’язаний знати, хто чим торгує на його території. Якщо господар торгівельного майданчику неспроможний навести лад на власній території, то може навіть виникнути питання про закриття об’єкта господарювання, посадові особи якого не виконують умов законодавства України.

Комплекс заходів по боротьбі з незаконним виробництвом, розповсюдженням і реалізацією аудіо- та відеопродукції, компакт-дисків, який розробляє Координаційна рада, передбачає зацікавлену спільну участь держави, виконавчих та комерційних структур. Учасники наради зазначали, що серед причин, які гальмують роботу по викоріненню «піратства» в Україні, є нестача інспекторів у регіонах і недосконала законодавча база. Порушення, наприклад, кримінальної відповідальності за злочин в інтелектуальній власності супроводжується надзвичайно довготривалим процесом слідства, низьким рівнем компетентності суддів у питаннях інтелектуальної власності. Правоохоронцями констатувалися непоодинокі випадки, коли у результаті судового рішення контрафактна продукція поверталася правопорушнику.

Держдепартамент виступив з ініціативою про організацію стажування за кордоном суддів, до процесуальної спеціалізації яких входить інтелектуальна власність.

За результатами засідання Координаційна рада вирішила підготувати відповідні звернення до Кабінету Міністрів України.

Керівники восьми правоохоронних і контролюючих органів державного управління (Державний департамент інтелектуальної власності, Служба безпеки України, Державна податкова адміністрація України, Міністерство культури і мистецтв України, Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва, Державна митна служба України, Генеральна прокуратура України) підписали спільний наказ «Про затвердження Програми скоординованих дій правоохоронних та контролюючих органів по боротьбі з незаконним виробництвом, розповсюдженням і реалізацією аудіо-та відеопродукції, компакт-дисків, інших об’єктів інтелектуальної власності» (травень 2003 р.). За дорученням Кабінету Міністрів у червні, того ж року, прийнято рішення про створення регіональних робочих груп з реалізації цієї програми.

 

Держдепартамент

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100