На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Україна продала скандальний товарний знак «Столичная» за EUR 1,15 млн

2003-03-29

Держконцерн «Укрспирт» передав право власності на сім реєстрацій і три заявки на реєстрацію товарних знаків, що містять найменування «Столичная» в різних варіантах, міжнародній групі S.P.I.

За деякими даними, угода обійшлася S.P.I. у EUR1,15 млн. За свідченням Укрспирту, S.P.I. оцінює український ринок як один із найперспективніших в Європі і має наміри реалізувати в країні комплексну програму з виробництва «Столичной». Наразі S. P. I. виробляє горілку Stolichnaya та Moskovskaya в Латвії.

ТЗ «Столичная», «Московская» та деякі інші до кінця 90-х належали держоб’єднанню СРСР «Союзплодімпорт». Після розвалу Союзу об’єднання було перетворено на ЗАТ «Союзплодімпорт», яке увійшло в групу S.P.I. Оскільки в Росії в середині 90-х загальновідомі ТЗ не реєструвалися, ЗАТ придбало їх 1997 року за 200 000 фунтів стерлінгів. 2001 року Генпрокуратура РФ відсудила частину товарних знаків S.P.І. Їх було передано ФКП «Союзплодімпорт». Крім того, за оцінкою російського уряду, ТЗ «Столичная» і «Московская» коштують не менше 300 млн фунтів стерлінгів. Тим часом в Україні після розпаду СРСР право власності на ТЗ «Столичная» було передано держконцерну «Укрспирт».

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100