На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
В Україні на 01.10.2013 (з 1992 р.) зареєстровано 394423 охоронних документів на ОПВ, із них патентів: 108167 на винаходи, 83871 на корисні моделі, 25522 на промзразки, 176805 свідоцтв на знаки для товарів і послуг, 13 свідоцтв на топографії ІМС, 20 реєстрацій КЗПТ та 25 свідоцтв на право на використання зареєстрованих КЗПТ
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Зміни у структурі системи інтелектуальної власності в Росії

2004-04-01

У рамках масштабної реорганізації уряду Росії, яка стосується міністерств і відомств, що відповідають за реформування системи охорони інтелектуальної власності і розв’язування суперечок у цій галузі, раніше самостійне патентне відомство (Роспатент) перетворено у Федеральну службу з інтелектуальної власності, патентів і товарних знаків та підпорядковано новоствореному Міністерству освіти і науки під керівництвом Андрія Фурсенка.

За словами колишнього заступника директора Роспатенту Івана Близнеця, на якого посилаються в інформації на сайті, повноваження нової служби будуть істотно розширені: «раніше інтелектуальною власністю і авторськими правами займалися відразу декілька відомств — Мінкульт, Мінюст, Міндрук, Роспатент тощо. Тепер всім займеться одне відомство».

Федеральна служба з інтелектуальної власності, патентів і товарних знаків не тільки прийме на себе колишні функції Роспатенту, але і здійснюватиме нагляд за введенням результатів інноваційної діяльності у господарський обіг, використовуванням секретних розробок і, можливо, іншими функціями.

Реорганізація уряду не вплинула на проходження законопроектів і поправок до законів у галузі авторських прав і комерційної таємниці, а також на проекти законів, що передбачають посилення покарань за виробництво і продаж контрафактної продукції, які знаходяться на розгляді Державної Думи РФ.

За повідомленням CIPR, Михайло Фрадков, новий Прем’єр-Міністр РФ, оголосив про призначення Бориса Симонова (він змінив Олександра Корчагіна на вищому керівному посту у галузі інтелектуальної власності) на посаду голови Федеральної служби з інтелектуальної власності, патентів і товарних знаків 20 березня 2004 року.

У вересні 2003 року Бориса Симонова було призначено главою Департаменту інноваційного розвитку Міністерства промисловості РФ. Він закінчив Московський енергетичний інститут, в якому згодом працював до 1991 року. До 1998 року був генеральним директором ЗАТ «ЕНТЕК», компанії яка займалася розробкою і модернізацією устаткування для ТЕЦ. З 1998 по 2003 роки, очолював некомерційне партнерство «Інноваційне агентство», яке створило єдину систему обміну комерційною інформацією для російських інвесторів.

За інформацією CIPR, можливо, першим заступником керівника нової федеральної служби буде призначений Олександр Корчагін. Також, більшість колишніх керівників департаментів, вочевидь, збережуть свої пости.


Джерело: веб-сайт www.cipr.org

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100