На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
В Україні на 01.10.2013 (з 1992 р.) зареєстровано 394423 охоронних документів на ОПВ, із них патентів: 108167 на винаходи, 83871 на корисні моделі, 25522 на промзразки, 176805 свідоцтв на знаки для товарів і послуг, 13 свідоцтв на топографії ІМС, 20 реєстрацій КЗПТ та 25 свідоцтв на право на використання зареєстрованих КЗПТ
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Патентам із "абстрактними ідеями" - ні!

2012-12-10

Корпорація Google, соцмережа Facebook і ще шість компаній висловилися проти IT-патентів, в яких описуються "абстрактні ідеї", передає TechCrunch.

На думку компаній, такі патенти несуть в собі загрозу для технічного прогресу.

Компанії пропонують вважати неправоздатними патенти і патентні заявки, які, по-перше, розповідають про "ідеї з високим ступенем узагальненості", і, по-друге, не повідомляють, як цю ідею можна реалізувати на практиці.

В патентах йдеться лише про те, що розробку можна застосовувати "в комп'ютері" або "в інтернеті". Якщо ж хтось придумає, як втілити "абстрактну ідею" в життя, то патентовласники можуть подати на нього в суд за порушення своїх прав.

Подібна система "гальмує, а не просуває технічний прогрес", стверджують компанії, оскільки права "надаються тим, хто не запропонував жодних істотних нововведень".

Ознаки неправоздатних патентів вісім компаній-союзників описали в експертному висновку, який відіслали в американський апеляційний суд у п'ятницю, 7 грудня. Суду пропонується відхиляти позови, в яких фігурують патенти з "абстрактними ідеями".

Приводом для складання висновку стала тяганина між двома фінансовими компаніями - Alice Corp. і CLS.

Предметом розгляду є "система обробки даних, що забезпечує обмін облігаціями між сторонами", яку запатентувала Alice Corp. На думку Google, Facebook і інших компаній-підписантів, система відноситься до класу "абстрактних ідеєю".

Представники Google і раніше критикували американське патентне законодавство.

Так, влітку 2011 року Google заявила, що Microsoft, Apple і Oracle намагаються задавити ОС Android за допомогою патентних позовів. Тоді ж головний юрист компанії Девід Драммонд (David Drummond) назвав патенти "зброєю проти інновацій".


Посилання по темі

  • Facebook, Google, Zynga Ask Courts To Reject Patents On Abstract Ideas That Plague Tech Innovation – TechCrunch, 09.12.2012
  • Google обвинил Apple и Microsoft в заговоре против Android – Lenta.ru, 04.08.2011

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100